MENI

Dolazi nova uzbudljiva era za Corollu!

Novi Opel Combo Life i Combo

4. 09. 2018. Comments (0) Views: 1447 Dacia, Industrija

Nova Dačija Sandero Stepvej za korak više

Kako vreme prolazi tako proizvođač automobila iz susedne Rumunije ima sve više poklonika, tačnije korisnika na drumovima širom Srbije. Istina je da su u startu pre skoro dve decenije kada je Dačija „ponovo“ došla na naše tržište vladalo nepoverenje i tome slično, ali slika je promenjena. U prilog tvrdnji govori i nova Daćija Sandero Stepvej 0.9 koja pruža za korak više od svega do sada ponuđenog u pomenutom modelu.

Dacia Sandero Stepway 0.9

Dacia Sandero Stepway 0.9

Mnogo bi rekli da 898 kubika i nije neka zapremina motora, da mu nedostaje još jedan cilindar (ima ih „samo“ tri), ali nije umesno kritikovati automobil samo na osnovu predrasuda, koje uveliko blede kod domaćih vozača, a potvrdu daje i godišnja prodaja, već ga valja probati kako u gradskim uslovima tako i na otvorenom drumu.

Pre svega valja istaći da je iz generacije u generaciju Sandero sa sufiksom Stepvej po pitanju kabine stvarno za korak više svaki put. Kako se korisnici dele na one kojima je bitno da ih prevozno sredstvo brzo i sigurno preveze od tačke A do tačke B, tako ima i onih kojima je ništa manje bitno da im enterijer bude prijatan, drugim rečima da bi uživali. Naravno, valja uvek imati u vidu nivo opreme i pre svega cenu automobila, pa tek onda komentarisati. Opšte je poznato da se svi proizvođači trude da ponude što više za što manje. Dačija je po tom pitanju vrlo jasna, šta se platili to ste i dobili i uvek malo više, za korak.

Vožnja u gradskim uslovima, konkretno kada je u pitanju prestoni grad, zemlje nam naše, slabo kome može da prija, pre svega zbog gužve i ogromnog nedostatka saobraćajne i opšte kulturu. No, u Stepveje ste korak iznad svega. Potrebno je samo da pravovremeno promenite stepen prenosa u zavisnosti od situacije i brige nema. Nije nikakva mudrost da motor sa pomenutom kubikažom iziskuje malo više aktivnosti sa polugom menjača. Čak i kada uključite klimu stvarnost se ne menjaju drastično, drugim rečima i dalje imate istu agilnost, samo je potrebno da pratite situaciju u saobraćaju.

Dacia Sandero Stepway 0.9 (9)

Dacia Sandero Stepway 0.9 (9)

Na otvorenom putu je mnogo opuštenije kada je u pitanju promena stepena prenosa. Kada ga zaletite prosto ga „zaboravite“ u petoj brzini i tako ga držite na vrh gasa. I u ovim uslovima klima uređaj ne remiti vaše uživanje, čitaj ne umanjuje snagu!!! Kako živimo na brdovitom Balkanu, tako valja i Stepveja blagovremeno pripremiti za brdo Begaljicu ili Bubanj potok, odnosno prevoj Mečka, kada je u pitanju auto put. Uz malo zaleta mnogo zabave pruža Sandero Stepvej 0.9.

Četvročlana porodica uredno može da se spakuje i uputi na letovanje primera radi u Grčku, bez da ima problema da li će sve stvari moći da se spakuju u prtljažni prostor, odnosno da li će imati dovoljno mesta u kabini. Lagano bez mnogo napora i muke, a što je za naše ljude vrlo bitno uz malu potrošnju na auto putu 6 litara benzina na 100 kilometara i ne brže od dozvoljenih 130 Km/č, svakako je više nego pristojno. Valja naglasiti da mu benzin u Makedoniji dodatno utiče na smanjenje potrošnje, ali to je neka druga priča.

Dacia Sandero Stepway 0.9 (4)

Dacia Sandero Stepway 0.9 (4)

Zanimljivo je da Stepvej privlači pažnju, jer se poradilo na izgledu, a to vlasniku svakako mora da prija. Neko bi se usudio reći ako nemate novac za Reno Kaptur, probajte Sandero Stepvej, stvar ukusa i dubine džepa reklo bi se. Sandero Stepvej se definitivno izborio za mesto na auto tržištu i to je nepobitna činjenica. Govor brojki je neumoljiv, a isti govori u prilog činjenici da Dačija u Srbiji beleži više nego pristojnu prodaju.

Evo šta o pomenutom modelu kažu na zvaničnom sajtu, a evo recimo šta kaže kolega koji se ne libi da hvali i kudi, da saopštava istinu onakvom kakva jeste bez eufemizama i potrebe da se bilo kome pravda i dopada!!!

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *