MENI
Nemanja Jovanović Ada Huja trening posle letnje pauze

Neca Jovanović trenira za međunarodnu trku

Boks Ada Huja za CEZ

Zdrava konkurencija stimuliše domaće snage

13. 09. 2018. Comments (0) Views: 283 Karting

Finale Centraloevropske zone u Beogradu

Tri dana uoči finalne karting trke za Centralnoevropsku zonu CEZ, Sportsil kup, prvenstvo Hrvatske i Otvoreni šampionat Srbije u rotaks klasi, kartodrom Ada Huja u prestonom gradu uveliko vrvi od gostiju iz Makedonije, Slovenije, BiH i Hrvatske. Ako je suditi po viđenom stanju na dan takmičenja realno je očekivati više od 60 takmičara u svim raspisanim klasama.

Gosti posle upoznavanja staze

Gosti posle upoznavanja staze

I pored činjenice da je u pitanju finale finala u osnovnoj školi sportske vožnje, poznatijoj kao karting i da je mnogo toga manje više rešeno – poznato po pitanju titula kako za CEZ, tako i za prvenstvo, odnosno Otvoreni šampionat raduje veliki broj učesnika. Ako ništa drugo, jedan deo domaćih takmičara koji nema mogućnost da vozi izvan granica zemlje, imaće priliku da se na domaćem terenu ogleda sa konkurencijom iz inostranstva.

Gosti u akciji

Gosti u akciji

Gosti su mahom posvećeni upoznavanju staze i neophodnim pripremama kartinga na osnovu konfiguracije. Za stazu mahom imaju reči hvale, vele još da je prilično zahtevna i brza, ali i da je kratka i uzana u odnosu na staze na kojima mahom voze. No, šta je tu je, svima će biti isto, pa ko se bolje snađe. U maloj prednosti što se tiče gostiju su oni takmičari koji su proletos, tačnije u maju bili na Ada Huji.

Petar Bogatinovski vodeći u mikro rotaks klasi

Petar Bogatinovski vodeći u mikro rotaks klasi

Domaći svakako poznaju stazu, ali upoznaće je i konkurenti, odnosno gosti, tako da nedeljni trkački dan više nego obećava. Andrej Dobrota i Nemanja Neca Jovanović predstavljaće domaće kartingaše u klasi rotaks mikro, ali će Neca voziti i u klasi 2. Filip Jenić predstavnik domaćih snaga viđen je za novog šampiona klase rotaks junior maks. U pomenutoj klasi voze još Nikola Tošić, Aleksa Lazarac, Mateja Soldat, a sasvim sigurno startovaće i Uroš Stevanović, kako bi takmičenje kada su domaće snage u pitanju bilo što zanimljivije i brojčano zastupljenije. Valja naglasiti da će Dragoslava Lalušića još jedna devojčica braniti boje Srbije.

Dragoslava Lalušić

Dragoslava Lalušić

Četvrtak je finalni dan za prijave, ali organizator ostavlja mogućnost da se i na dan tehničkog i verifikacije, ako se pojavi još koji takmičar, dobije dozvolu da se trka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *