MENI
Andriana i Dušan Borković

Španska nameštaljka u Monci

Vasilije Jakšić

Jakšiću subota, nedelja obećava!

Avala 2017

28. 09. 2018. Comments (0) Views: 1833 Autosport, Brdske trke

Avala evropsko brdo

Mesec septembar kada su auto i karting sport u pitanju sav je bio u znaku takmičenja bodovanih za Centralnoevropsku zonu. Prvog vikenda priču su otvorili takmičari sa kruga na Ušću, usledio je karting na Ada Huji, minulog vikenda Vrnjačka banja bila je domaćin 51. Srbija relija, a finalna nedelje meseca kada đaci kreću u školu, prišašće auto disciplini brdo na Avali, nekadašnjem Žrnovu.

Više od 50 prijava stiglo je na adresu Sportskog auto karting saveza Srbije, od strane potencijalnih takmičara. Koliko će ih steći pravo da u subotu počev od 12.30 sati odrade prvi trening znaće se posle tehničkog i verifikacije koji će prethoditi pomenutim treninzima.

Avala je svima dobro znana i svi je rado voze, a u prilog tvrdnji govori činjenica da je danas u prostorijama SAKSS Dragan Gagi Filipović došao da „izvadi“ licencu za brdske trke. Veli prvo nije hteo, ali kada je prethodnog dana bio na Avali i video koliko kolega marljivo trenira, promenio je odluku. Drugim rečima Avala je u njegovom slučaju domaći teren, što važi i za sve preostale takmičare iz prestonog grada. Ništa manje interesovanje i respeket prema Avali vlada i u ostalim delovima Srbije.

Provereni poznavaoci prilika, rado će „baciti“ oko i tokom subotnjih kvalifikacija, a za sve ljubitelje koji imaju obaveze prvog dana, idealno vreme da dođu na nedeljne okršaje je 11 sati, jer je start prve vožnje zakazan za 12 časova.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *