MENI
Avala 2017

Avala evropsko brdo

Jakšiću Avala i CEZ šampionska titula

Vasilije Jakšić

29. 09. 2018. Comments (0) Views: 992 Autosport, Brdske trke, FIA CEZ

Jakšiću subota, nedelja obećava!

Pretposlednja trka nacionalnog i Otvorenog šampionata Srbije, koja se takođe boduje i za Centralnoevropsku zonu, okupila je na potpuno renoviranoj stazi na beogradskoj Avali čak 51 takmičara. Grad Beograd je nesebično pomogao u pripremi staze i infrastrukture organizatoru, Sportskom auto i karting savezu Srbije, pa su subotnji treninzi protekli u najboljem redu. Osim jednog izletanja i prevrtanja Marka Vukašinovića, koji grozničavo radi tokom noći kako bi osposobio automobil za nedelju i borbu za titulu, nije bilo nikakvih većih problema.

Najbolje vreme nakon dve voznje imao je Vasilije Jakšić u „micubisi lanseru EVO IX“, pošto je Crnogorac bio brzi od Alekse Radojkovića u “ hondi sivik E1″ i sjajnog Ivana Mandića u „renou klio“ grupe N. Popularni Ćima nadmašio je Aleksandra Vidosavljevica u „pezou 106 E1″i odlicnog Urosa Brkića u “ VW polo S2000″ . Slovak Peter Ambruz u „micubisi lanseru EVO IX“ bio je prilično rezervisan, obračajući više pažnje na upoznavanje staze nego na rezultat. Izuzetno atraktivan bio je i Luka Špadijer, u jednom prototipu „zastava 750“ s motorom od „suzukija GSX-R“ .

Što se domaćih takmičara u dve klase „jugića“ tiče, u klasi „mali N“ najbrzi je bio Bojan Jovanović, u klasi „hibrid“ najbolje vreme ima Miloš Paunović.

Nedeljna trka pocinje u 12:00, kada je na programu prva od dve predviđene vožnje.

Bez Cvrkuta pejzaža

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *