MENI
Andrija_Kostic_Janzer

Kostić CEZ vozi za Janzer

Andrija Kostić Balaton april 2024 CEZ

Andrija Kostić startuje sa četvrtog mesta na Balatonu

Petar Miloradović klio kup najava sezone 1

24. 04. 2024. Comments (0) Views: 184 Autosport, Kružne trke

Miloradović startuje drugu sezonu krajem aprila

Majstor volana iz Topole i višestruki šampion Srbije Petar Miloradović finalnog vikenda aprila na novom autodromu Balaton u Mađarskoj stratuje drugu sezonu u klio kupu. Spisak prijavljenih broji 24 takmičara, što sam govori u prilog tvrdnji da je pomenuti kup vrlo ineteresantan takmičarima, što ujedno obećava i puno uzbuđenja. Takmičarska sprava je u novim „zaštitnim“ bojama, a Miloradoveć je spreman kao zapeta puška.

– U premijernu sezonu takmičenja ušao sam mogu slobodno reći prilično nespreman. Uspeo sam da osvojim jedno treće mesto i posle smo se svi malo opustili, a onda je usledio udes. Razlog se krije u činjenici da nisam poznavao auto. Da bi smo ove godine sve to izbegli, tokom čitave zime radili smo na njemu, skoro svakog dana po nešto. Krajem marta proveo sam tri dana na stazi Serez u Grčkoj, gde smo mnogo radili na setapu i finesama, i mislim da je taj test odlično prošao. Posle sam iskoristio “track day” na poligonu u Subotištu, koji je takođe bio koristan. Verujem da smo ASU Time i ja spremni za novi izazov – rekao je Miloradović.

Program takmičenja broji tri treninga u četvrtak, jedan u petak, kad su i kvalifikacije, a trke su na programu u subotu i nedelju.

Petar Miloradović klio kup najava sezone

Petar Miloradović klio kup najava sezone

– Sa stazom sam se „upoznao“ na simulatoru, i deluje mi da je pista odlična. Na licu mesta ćemo ustanoviti kakav je asfalt i da li treba da se menja setap na autu. To ćemo, naravno, menjati ukoliko uslovi na stazi to budu tražili, jer je Balaton nepoznanica za većinu trkača – jasan je Petar.

Kada je konkurencija u pitanju, u sezonu ulazi nezvanični gospodar Klio kupa Tomaš Pekarž, iskusni Miha Primožič, i nekolicina mladih trkača koji su sticali iskustvo u Tvingo kupu. Dolazi i Filip Kunčer, Crnogorac iz čuvene trkačke porodice, pa je lista prijavljenih takmičara narasla na 24.

– Konkurencija je mnogo ozbiljnija nego prošle godine, ali ja sam sada neuporedivo spremniji nego u 2023. Od prve trke ne očekujem mnogo, ali verujem da će se celokupna priča uozbiljiti kad na red dođe Red bul ring u Austriji. Koristim priliku da se zahvalim sponzorima koji su mi omogućili da se i ove godine nađem na internacionalnoj sceni, posebno kompaniji “Džokej”, i naravno mojoj porodici koja uvek ima razumevanja za mene i moju strast prema trkama – rekao je Petar Miloradović.

Kvalifikacije za Klio kup su na programu u petak od 11.40, prva trka je u subotu od 8.55, a druga u nedelju od 11.10.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *