MENI
MLADENCI U CRKVI Andrijana i Dušan Borković

Dušan Borković uplovio u bračne vode

Vidimo se na Batajnici

2. 10. 2012. Comments (0) Views: 661 Autosport, Reli

Zlatibor novi izazovi za stare majstore volana

Domaći relisti već uveliko „špartaju“ trasom Zlatiborskog relija i ako je do starta ostalo manje od tri dana. Valja se na vreme dobro upoznati sa brzinskim ispitima, koji donose pravo osveženje u domaćem šampionatu. Brzinci, Utrobe i Sirogojno takva su kombinacija tehnički zahtevnih i brzih deonica, i što je veoma bitno potpuno su novi za naše takmičare, da ćemo posle njih, imati realnu sliku ko koliko u ovom trenutku zaista može da pruži.

SLEDBENICI VRHUNSKE ŠKOLE VOŽNJE Kukini pitomci

SLEDBENICI VRHUNSKE ŠKOLE VOŽNJE
Kukini pitomci

Reli startuje 6. oktobra noćnim šest kilometara dugim Tić Poljem, super brzim specijalom koji će zagrejati vozače i publiku, za ono što ih čeka u nedelju 7. oktobra. Utrobe su za pravi izazov, uska staza sa nepreglednim krivinama prepunim rizle, gomilom hupstera i ozbiljnih skokova. Na početku veoma tehnički zahtevna sa brzim finišom, duga je više od devet kilometara i preporuka je za gledanje.

Sirogojno sa druge strane široko, ali brzo i opasno klizavo, gotovo celo se vozi niz brdo sa nekoliko veoma rizičnih mesta, stavlja na sam limit i posadu i vozilo. Kvalitetan radar uz ozbiljnu hrabrost i umeće definitivno su glavni atributi za one koji žele da na reliju Zlatibor stignu do cilja i naprave dobar rezultat.

ASK Užice reli tim ovih dana intenzivira pripreme za početak takmičenja. Pri kraju je ozbiljan projekat pokretne rampe za start i cilj koja se u nekom obliku „transformersa“ nalazi na prikolici i lako se može prevoziti sa takmičenja na takmičenje. Odlična ideja i dugoročno rešenje za budućnost. Plakati se lepe po gradovima Srbije, a u procesu je i štampa reli „knjige” štiva koje će običnom gledaocu pomoći da pronađe brzinske ispite i zanimljiva mesta za gledanje uz obaveštenja o satnici takmičenja, ali i upozori i nauči kako da bezbedno prate reli. Sav materijal uz poklone iznenađenja biće uskoro dostupan u slobodnoj prodaji i na zvaničnom sajtu relija.

Prema poslednjim informacijama barata sa cifrom od oko 20 takmičarskih posada na startu. Nažalost, najverovatnije nećemo gledati brzog Srđana Višnjića ali i još nekoliko posada iz nižih klasa, najviše zbog besparice. Zlatibor reli će najverovatnije proći i bez stranih posada što naravno ne znači da će nam pored staze biti dosadno. Osim Todora Stamenkovića koji će najverovatnije ponovo voditi mini rat sam sa sobom, borbe u klasama N3, N2/A5 i jugićima iz nacionale biće više nego zanimljive.

P. Janković

Komentari su zatvoreni.