MENI

Kvalifikacije za trku kreću od Kule

Drugi okršaj „zoljica“ u Kuli 19. avgusta

2. 08. 2017. Comments (0) Views: 3423 Motociklizam

Iz šupe do zvezda

Sadanje generacije zahvaljujući poplavi skutera iz Azije i eventualno nekih evropskih zemalja nisu uspele, čitaj stigle da spoznaju snagu, značaj i lepotu Tomos automatika. Da nije bilo entuzijasta koji su pokrenuli moped endjurans kup, ili trke izdržljivosti, prvo pomenuti ostali bi uskraćeni za ozbiljnu spoznaju. Da bi zadovolji potrebu za takmičarskim spravama, mnogi su svrtili da raznih budžaka, šupa i garaža i vratili na trkačke staze proizvode naše nekadašnje braće iz Slovenije, na velika vrata direktno u trkačku orbitu.

Tomos automatik5.php

Prva od pet trka izdržljivosti toliko je pozitivne prašine podigla, da će uslediti novi talas potrage za pomenutim proizvodom iz Kopra, a kad ih pronađu i od paučine oslobode, sledi dodatna aktivnost. Kako nejaku spravu učiniti što bržom. Od nedelje ujutru pa do trenutka kada bude čitali ovaj tekst, nekoliko družina u isto vreme diljem Srbije, uveliko kuje planove kako da se ubraza za narednu trku, koja je na programu 19. avgusta na motodromu u Kuli.

Tomos automatik2.php

Razmena informacija kako se budži slovenačka trkalica, a da se ne potroši, prenosi si se od garaže do garaže. Osnovni zadatak za novi okršaj je, kako pojačati, tačnije dati snagu novoj omiljenoj takmičarskoj spravi. Imajući u vidu činjenicu da tim sačinjavaju tri jahača, a da je prosto nemoguće da svi budu približno iste težine, shodno tome „magarence“ ne može jednako brzo da nosi svakog ponaosob, tačnije da koči isto ispod svakog. Zatim koji je pravilan položaj na sedištu, naperd ili više pozadi. Da li prednja guma ima gripa ili je hladna i gotovo beskoristna i zbog nje se najčešće pada. Olins ili fabričko, sava ili neke druge pneumatike, more je nedoumica koja valja razrešiti!!!

Tomos automatik4.php

Kako se napadaju i rešavaju krivine na Ada Huji ide od usta do usta, a dalo se i videti tokom četiri sata na prvoj trci. Od pravilnog stila sa pravovremenim obaranjem, gađanjem temena krivina, do skoro poštarskog stila (istina za njih se vezuje APN6 ili pre toga T 14), do potpuno slobdnog ili kros stila, sve je dozvoljeno samo da je korisno. No, oko jednog su svi saglasni, stvar je uspela valja je ljuljati. A, da bi ljuljanje bilo zabavno potrebno je podići snagu automatiku.

Tomos automatik1.php

Koji je tim i u kojoj meri uspeo videće se trećeg vikenda avgusta, a da je automatik doživeo svoju drugu mladost od nastanka 1979. godine do danas, to je nepobitno.

Komentari su zatvoreni.