MENI

Početak raspleta

Vidosavljeviću drugi dan „Nagrada Rakovice 2017“

15. 07. 2017. Comments (0) Views: 1423 Autosport, Brdske trke

Radojkoviću prvi dan „Nagrada Rakovice 2017“

Prvi dan duplog programa šampionata Srbije na brdskim stazama pod patronatom Sportskog auto karting saveza Srbije „Nagrada Rakovice 2017“, koji je održan na poznatom beogradskom izletištu Košutnjaku pripao je Aleksi Radojkoviću u ford fokusu, koji je bio brži nepune dve sekunde od Vitomira Cvetića u vagenu golf I, dok je treće mesto pripalo Aleksandru Vidosavljeviću u jugu 1.4.

Aleksa Košutnjak

Dupli program prvog dana obiluje aktivnostima počev od tehničkog i verifikacije preko zvaničnih treninga i u zavisnosti od dužine staze i broju penjanja od starta do cilja, kada je trka u pitanju. ASK Rakovica klub organizator učinio je maksimum napora da navedene aktivnosti sprovede tačno po propisanoj satnici, u čemu je uslovno rečeno i uspeo.

Zvanični treninzi odrađeni su u predviđenom vremenskom roku na zadovoljstvo sasvim pristojnog broja publike pored staze, ako se uzme u obzir da je sezona godišnjih odmora, ali i da je Košutnjak jedno od prestoničkih mesta namenjeno za izletnike…

Raka i Susi

Prva od dve predviđene vožnje po Pravilniku takmičenja, počela je sa neznatnim zakašnjenjem i taman kada je publika ušla u trkački ritam, došlo je do prekida zbog izletanja Uroša Brkića. Po rečima upučenijih ljudi u dešavanja, Brkić je izleteo posle cilja, par destina metara pošto je prošao ćeliju, tačnije rečno, kažu da je bio svestan da je završio trku, tek kada je video semafor za vremena, ali tad je bilo dockan da se koči. Udarc je bio sliovit, honda sivik je razdužena, a do zaključenja izveštaja Uroš je dobro i čeka na skener, što je svakako dobra vest…

Zanimljivo je napomenuti da je Uroš uoči trke na Košutnjaku promenio motor u automobilu, shodno tome i klasu. Koliko je bio brz najbolje govore brojke, a vreme od 2:20,024 u prvoj vožnji bilo je najbolje.

Bane i Žile

Drugi najbrži u klasi 8 posle pomenutog Radojkovića je, Života Milić koji je ujedno 12 u generalnom. U klasi 7 četvrto i peto mesto osvojili su Dragan Balačikić, odnosno Željko Milutinović, koji po svemu sudeći brdsku trku koristi kao uvertiru za predstojeći Beogradski reli koji je na programu narednog vikenda, na kom će Košutnjak biti jedan od brzinaca.

Zahirović Košutnjak

U klasi 6 najbrži je bio Mario Zahirović, koji je u generalnom završio kao 13.Vitomir poznatiji kao Susi Cvetić je sam u klasi 5, ali je vozio kao da je ista prepuna, koliko je raspoložen za vožnju moći će da se uvere svi koju u nedelju dođu na Košutnjak.

Najbrži u klasi 3 bio je Vuk Radenković, ispred Mirka Dertića i Luke Kotorčevića.

Lazarević Košutnjak1

Vredan posebnog pomena je Jovan Lazarevič koji je slavio u klasi 2 poznatijoj kao hibrid, ali ne zbog toga, već što je u generalnom plasmanu završio kao osmi, sa ozbiljnom razlikom u odnosu na prvog kolegu iz svoje klase, ali i u odnosu na druge u jačim automobilima.

Najbrži u klasi mali N bio je Marko Marić.

GENERALNI PLASMAN

1.A. Radojković, 2. V. Cvetić, 3. A. Vidosavljević, 4. D. Balačikić, 5. Ž. Milutinović, 6. D. Ilić, 7. S. Nešić, 8. J. Lazarević, 9. V. Radenković, 10. M. Deretić…

Komentari su zatvoreni.