MENI

Zimonjić briljirao pred domaćom publikom na Jeljenu

Šta se desilo na Jeljenu Ričardu Sagmajsteru

3. 06. 2014. Comments (0) Views: 810 Motociklizam, Motokros

MCF oslabljen na Jeljenu

Po prvi put je moto klub “MCF” učestvovao na legendarnoj motokros stazi “Jeljen” kraj Čačka. Neočekivano mnogo problema na startu šampionata prati družinu iz Subotice u tehničkom smislu. Upravo zbog tih razloga u Čačak je otputovalo samo tri vozača: Rihter Franjo, Filip Vujković Lamić i Attila Komjati. I pored oslabljenog sastava zabeležili su pristojan rezultat i sa novim iskustvima spremaju se za naredni okršaj.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da nesreća bude jos veća Vujkoviću je motor stao u subotu na treningu posle trećeg kruga, ali zahvaljujući braći Časar koji su pozajmili motor, Filip je odvozio obe trke. Totalno nepoznata staza i podloga na kojoj se vozilo bio je veliki izazov za ekipu sa severa Bačke.

U nedelju na prvoj trci posle odličnog starta Franjo Rihter preuzima vođstvo u svojoj klasi i zadržava ga do kraja trke i osvaja prvo mesto. Komjati je i pored jednog većeg pada uspeo da se domogne osmog mesta, a Vujković koji je vozio na ne uvežbanoj stazi, za njega, sa pozajmljenim motorom trku završava na devetoj poziciji.

Druga trka, koja je i bitnija zbog bodovanja prošla je loše po Rihtera u odnosu na prvu. Pored dobrog starta i odlične vožnje u prvih par krugova pravi grešku u jednoj krivini gde ga obilazi vozač, koji je u prvoj trci bio drugoplasirani i do kraja trke je ostao iza njega i samim time osvojio je drugo mesto. Komjati i Vujković iako su iz istog tima vodili su veliku bitku za sedmo mesto koje je na kraju pripalo Vujkoviću.

Dobra staza, dobra organizacija i odlični domaćini na stazi “Jeljen” dali su momcima iz Subotice dodatnu motivaciju za dalji tok prvenstva gde se nadaju da neće više imati ovoliko tehničkih problema. Izdvaja predsednik kluba Nikola Babić koji je vozače bodrio kraj staze u Čačku.

Ukupni plasmani naših vozača u MXB kategoriji: 2. mesto Franjo Rihter, 7. mesto Filip Vujković Lamić, 8. mesto Attila Komjati

U ekipnom plasmanu MK “MCF” je osvojio 4. mesto

Komentari su zatvoreni.