MENI

Božilović slavio na Ušću

Miss World Car & Motosport 2017 U BEOGRADU

19. 06. 2017. Comments (0) Views: 1839 Autosport, Kružne trke

Dostojanstven i kad gubi

JOVANA LAZAREVIĆ BEKINAC ČLAN AMK BIP BIP REJSING TIMA IZ KRALJEVA ODRŽAO JAVNI ČAS SPORTSKOG PONAŠANJA NA BEOGRADSKOM UŠĆU UPRKOS ČINJENICI DA JE U FOTO FINIŠU IZGUBIO PRVO MESTO ZA 0.005 SEKUNDI U KLASI HIBRID

Bekinac2a

Četvrti vikend šampionata Srbije na kružnim stazama koji je održan na Ušću, definitivno su obeležili takmičari u klasama gde se vozi nekadašnji ponos nacionalne auto industrije Jugo 55. Najuzbudljivija i najneizvesnija trka dana viđena je u klasi Hibrid, gde je vodeći do poslednjih milimetara pre cilja Jovan Lazarević Bekinac izgubio prvo mesto za 0.005 sekundi od Dušana Nastasijevića Duksa.

Malo ko bi i mnogo stariji i iskusniji prilikom dodele pehara odmah po završenoj trci posle svega, kada su utisci još uvek u „crvenom“, dostojanstveno i maksimalno sportski čestitao protivniku. A, da stvar bude još zanimljivija na pitanje što se desilo u poslednjem krugu, momčina iz Kraljeva rekao je da je sam kriv, jer je u poslednjoj krivini kod starog boksa, promenio putanju, jer je protivnik vršio pritisak, prošao po delu koji nije bio isušen od kiše, i da ne bio izleteo sa staze, morao je da napravi dodatnu korekciju na volanu i da je zbog toga imao sporiji izlaz. Tako mlad, a tako iskren, biće da to sve ide iz kuće.

Jovan Lazarević

Obično smo navikli da slušamo nesuvisla objašnjenja, ali Bekinac je bio jasan i glasan i zbog toga zaslužuje svaku pohvalu. Za kraj je u istom maniru najavio, da će sledeći put učiniti dodatni napor kako bi trijumfovao i da je ovo za njega jedno veliko iskustvo.

Pobediti u Hibridu stvar je prestiža, i svakako nije ni malo lako, a to najbolje zna Dušan Nastasijević aktuelni šampion Srbije. Koliko je bio iscrpljen videlo se prilikom dodele pehara, ali nije krio da ga je Lazarević dobro namučio i da sam nije bio svestan ko je pobedio. Imati o takamcu samo reči hvale, dovoljno govori o oba rivala. Nastasijević je rekao da će Lazarević svakako biti veliki šampion, što je pokazao tokom četvrtog trkačkog vikenda na Ušću i da mu od svega srca čestita i što se njega tiče Jovan je zaslužio pehar za prvo mesto.

Podijum klasa II
Gde bi nam bio kraj, kada bi nam sva deca bila ovako lepo vaspitana.

Komentari su zatvoreni.