MENI

Xross Challenge 2017 donosi tri puna dana enduro vožnje

Divlja planinska lepotica ugostila Hard Enduro vozače iz 10...

24. 05. 2017. Comments (0) Views: 697 Motociklizam

Sve je spremno za četvrti Xross Challenge!

Sitno brojimo do četvrtog izdanja najveće Hard Enduro trke u Srbiji. Ovogodišnji Xross Challenge okupiće blizu 200 vozača koji će na svojim motorima ući u duel sa surovim reljefom planine Tare od 26. do 28. maja.

_X3M0610
Predrag Vučković – Extreme Photographer

Trka će se voziti u tri kategorije A – pro, B – ekspert i C –hobi, a vozače očekuju puna tri dana endure vožnje. Prvi dan (petak 26. maj) rezervisan je za prolog i 55 km enduro vožnje. Drugog dana (subota 27. maj) voziće se hard enduro u dužini od 90 km, a poslednjeg dana (nedelja 28. maj) vozači će se suočiti sa 55 km extreme endura.

Za ovogodišnji izazov prijavilo se oko 200 vozača iz Srbije, Makedonije, Bosne i Herecegovine, Slovenije, Austrije, Nemačke, Poljske i Češke koji će sledeće nedelje testirati svoju agilnost i izdržljivost na Tari. Među njima je i aktuleni šampion Filip Bertl.

– Radujem se povratku na Taru koja je predivna lokacija za Hard Enduro trku. Čujem da su organizatori spremili neke nove delove staze pa se radujem da vozim po njima i borim se za pobedu – rekao je ovaj mladi Austrijanac.

Na listi vozača našao se i favorit domaće publike, Slovenac Miha Špindler koji je 2015. godine trijumfovao na najvećoj srpskoj Hard Enduro trci, a prošlogodišnju završio na trećem mestu.

– Sa Xross Challenge trke pamtim sve, a najviše dobru organizaciju, organizatori nas uvek lepo dočekaju. Osim toga staza na Tari je takva da odgovara i meni koji sam iskusniji vozač, ali i onima sa malo manje iskustva od mene, pa je zanimljivo što mogu da je voze različiti profili vozača. Jedva čekam da se ponovo družimo ovog vikenda, daću sve od sebe i nadam se dobrim rezultatima, ali ako ih i ne bude – nije kraj sveta – poručuje Špindler.

Podsećamo vas da se prošle godine oko 150 vozača suočilo sa surovom lepotom ove planine, boreći se pritom i sa vremenskim rolerkosterom u kome su se smenjivali sunce i pljuskovi. U borbi za titulu videli smo neke od svetskih top extreme enduro vozača, očekivano, upravo oni su se i našli na podijumu, ali to nije bila ni malo laka pobeda – kao što možete i videti u highlights videu (https://www.facebook.com/xrosschallenge/videos/1033057563466044/).
Filip Bertl (AUT) uzeo je prvo mesto, na drugom se našao Kris Birč (NZE), treći je bio Miha Špindler (SLO), a pratili su ga Ben Hemingvej (GB) na četvrtom i Bendžamin Dizel (AUT) na petom mestu.

Xross Challnege trka uvršćena je u kalendar Alpe Adria Extreme Enduro Championship (AAEEC) i boduje se za taj šampionat po njihovom sistemu bodovanja.

I ove godine najveću hard enduro trku u Srbiji podržali su GoPro, GRAWE, BMW Motorrad, Honda, Motobike, Mitas, Beta Motorcycles, Red Bull i Aqua Viva.

Šta je ove godine Xross Challenge spremio za takmičare ostaje da vidimo od 26. do 28. maja na Tari.

Više informacija na www.xross-team.com

Komentari su zatvoreni.