MENI

Milovanović na visini zadatka po klizavoj Krčmarici

Finale kruga na Beranovcu poslednjeg vikenda oktobra

28. 09. 2015. Comments (0) Views: 1148 Autosport, Brdske trke, FIA CEZ

Radojković na korak od podijuma u Austriji

Mlađani Aleksa Radojković minulog vikenda učestvovao je na brdskoj trci u Austriji koja je bodovana za Centralnoevropsku zonu(CEZ) i u klasi N 2000 zauzeo četvrto mesto. Nekoliko destih delova sekunde zbirno u dve vožnje od starta do cilja bio je sporiji naš srednjoškolac na stazi Santa Agata u odnosu na stariju i iskusniju konkurenciju. Jedno je sigurno, bogatiji je za novo iskustvo i nije više nepoznat na međunarodnoj sceni.

AleksabrdoAustrija

– Ne mogu reći da sam nezadovoljan postignutim rezultatom na trci u Austriji, ali mi je svakako žao, što je i normalno, što se nisam vratio kući sa peharom. Da ne bi zvučalo kao opravdanje, ali na stazu sam u trkačkom automobilu izašo tek u subotu. Razlog se krije u činjenici što smo doputovali tek u petak, a organizator nije dozvolio da se provozamo stazom makar i u kombiju, kojim smo dopremili auto do staze – prvi je komentar Alekse Radojkovića.

Sedam takmičara u klasi mahom u hondi sivik, od toga od drugog do četvrtog mesta tri vozača u jednoj sekundi.

– Na prvom treningu, imao sam pristojan vremenski zaostatak u odnosu na konkurenciju, ali me to nije brinulo i pored činjenice da su me gledali sa smeškom. Treninge sam koristio da se upoznam sa stazom, odnosno kako bih što bolje podesili automobil za trku. Na trci je bilo mnogo drugačije i konkurenciji je nestao osmeh sa lica kada su videli vremena. U prvoj vožnji imao sam četvrto, a u drugoj drugo vreme, zbirno sam završio kao četvrti – jasan je mlađani srednjškolac.

RezultatiBrdoAustrijaAleksa

Više od 200 automobila u Santa Agati, uz perfektnu organizaciju iskustvo je koje vredi više i od pehara, mada…

– I pored činjenice da nas je bilo više od 200 takmičara, sve je funkcionisalo u minut. Odlična organizacija, prosto milina da voziš. Tačno se znalo ko šta radi, nije bilo improvozacija i svega onog na šta sam navikao na našim takmičenjima.Bogatiji sam za novo iskustvo i jedva čekam novo takmičenje za CEZ – dodao je Radojković.

Komentari su zatvoreni.