MENI

NOVA DVA BODA DUŠANA BORKOVIĆA U ČETVRTOM VIKENDU TCR...

Dupli Beranovac za start sezone na krugu

14. 05. 2017. Comments (0) Views: 695 Autosport, Reli

Mnogo uzbuđenja, bez promena u plasmanu

Nedeljni dan na reliju Vrnjačka banja doneo je dosta uzbuđenja, ali suštinski bitnih promena u plasmanu nije bilo. Vladica Rabrenović je rutinski odradio oba prolaska specijalom Lunetova česma i bez problema osigurao pobedu na otvaranju sezone.

IMG_0465

Daleko neizvesnije bilo je u borbi za drugo mesto generale i pobedu u klasi četiri. Nenad Vićentić je silovito krenuo u napad na Aleksandra Dučića, ali ga je jedna greška umalo koštala izletanja priv velikoj brzini, pa je Dučić svoju prenost od 15, 1 sekunde uvećao za još dve desetinke. Na poslednjem prolazu Vićentić je daleko brži, ali 11 „skinutih“ sekundi bilo je dovoljno samo za žal za propuštenim tokom prvog dana i pogrešne taktike s gumama.

U klasi dva Tomo Nikitović je čuvao stečeno tokom prvog dana, a posao je bio u potpunosti završen kada je Luka Kotorčević odustao na pretposlednjem brzincu. U klasi jedan, koja se bodovala polovinom mogućih poena zbog malog broja posada, Zoran Milisavljević je sačuvao prednost nad Predragom Stefanovićem, kojeg je vremenska penalizacija od dva minuta tokom prvog dana definitivno koštala prve pobede u klasi.

Sledeći reli na programu je već 26. i 27. maja, kada se vozi III Zlatibor reli.

Igor Marković

Komentari su zatvoreni.