MENI

Čolović briljirao na Beranovcu

Nikitović spreman za Zlatiborski reli

23. 05. 2017. Comments (0) Views: 2171 Autosport, Reli

Bogatiji za iskustvo koje nema cenu

NENAD VIČENTIĆ IZMEĐU DVA RELIJA

Vicentic

Reli kao kraljica auto sporta, toliko je zehtevna da polovičan pristup ume žestoko da kazni, ali zato kada se posada preda do maksimuma ume i da nagradi krajnje širokogrudo. Na prvom ovosezonskom reliju u Vrnjačkoj banji, tačnije u njeoj okolini posada Nenad Vićentić i Živko Gajić upravo je doživela pomenuto. Posle banje i uoči Zlataborskog koji je u vikendu pred nama Vićentić slovi.

– Posle deset dana od prvog relija u sezoni kada su se slegli utisci potpuno se slažem sa konstatacijom jednog vrhunskog reli vozaca, a to je da se reli uči dok je čovek živ. Tako sam se i ja vratio kući bogatiji za iskustvo koje nema cenu. Od pogrešne taktike sa gumama, raznih tehničkih kvarova, preko ponovnog privikavanja na auto nakon zimske pauze uspeli smo da se dovučemo do cilja. Poslednjih četiri brzinca smo uspeli malo i da jurimo kada smo uspeli sve da sredimo, pa je bilo i neke neizvesnosti do kraja relija u okviru naše klase. Moram ovim putem da se zahvalim suvozacu Živku Gajiću koji je junački istrpeo sve i bio na visini zadatka. Na kraju imao je i benefit, da se podsetio malo, a i nauči ponešto novo iz matematike – rekao je Nenad Vićentić.

Vicentic 1

Foto: M. Nikolić

Složenost reli discipline ogleda se u činjenici da vozač i suvozač moraju da funkcionišu kako jedno, kako bi ostvarili vrhunske rezultate.

– Oni ljubitelji relija koji me duže vreme prate verovatno su primetili da kako njima tako i mom uvetu fali suvozač Nataša Tunguz koja je nažalost sprečena da nastupa na prvih par relija, te očekujemo njen povratak u završnici sezone. Kako je ozbiljna nestašica suvozača zahvaljujući Željku Grmuši uspeli smo da nađemo novog suvozača koji je u proteklih dva meseca pohađao ubrzani kurs kod naših starijih iskusnijih suvozača. Svoj debi ce doživeti na III Zlatiborskom reliju koji se održava na obroncima Zlatibora 26 i 27. maja 2017. Pokušaćemo da jurimo svakako, no nije nam to primarni cilj vec učenje i privikavanje na reli – jasan je popularni Nešon.

Lepo vreme jeste preduslov da publike bude u velikom broju, ali je i noćni brzinac više nego primamljiv detalj.

– Nadam se lepom vremenu za vikend ponajviše zbog gledalaca jer ponovo posle par godina imamo noćni brzinac na Tić polju, a i sam ostatak III Zlatiborskog relija je na dobrim lokacijama sa jako finom dinamikom. Dva brzinca se završavaju opet na Tić polju, tako da nema mnogo čekanja između prolaza takmičara. Želim puno sreće svim učesnicima i naravno da se vidimo na reliju.

Komentari su zatvoreni.