MENI

Kiša odložila drag nadmetanje

BORKOVIĆ OSTAO BEZ POSTOLJA U AUSTRIJI

4. 06. 2016. Comments (0) Views: 527 Autosport, Kružne trke

BORKOVIĆ ODLIČNO POČEO VIKEND NA SALZBURGRINGU

Peti trkački vikend na najbržoj i jednoj od najzahtevnijih staza u TCR šampionatu počeo je odlično za vozača NIS Petrol by B3 racing tima. Borković je kao i na svim rundama do sada ušao u Q2 gde je zauzeo šestu poziciju. Učinak srpskog asa mogao je biti još bolji da nije bilo provale oblaka zbog koje je morao da vozi opreznije i čuva automobil. Zbog kazne od dve pozicije koje su nakon kvalifikacija dobili Morbideli i Austrijanac Pročik, Duca će na obe trke koje se održavaju u nedelju, startovati sa pete pozicije.

Dusan Salzburgring

„Zadovoljan sam početkom vikenda. Imao sam dobro vreme i tokom treninga, a drastična promena vremenskih uslova tokom kvalifikacija me je sprečila da budem još brži. Dobro sam raspoložen i pun entuzijazma pred sutrašnje trke, pre svega i zbog publike koja je došla na Salzburgring da me bodri. Ovo je jedna od najzahtevnijih staza, ima duge pravce i brze krivine i predstavlja izazov za sve vozače. Ja jedva čekam, samo još da nas i vremenski uslovi posluže“- rekao je Borković posle kvalifikacija.

Vozač NIS Petrol by B3 racing tima je bio brz i tokom drugog treninga, dok je na prvom imao problem sa zadnjim branikom.
Nastavak petog trkačkog vikenda je u nedelju, kada će se na Salzburgringu voziti obe trke, prva u 12:35 časova, a druga u 14:00 časova sa prenosom na RTS2 od 13:20 časova.

Komentari su zatvoreni.