MENI

Vićentić – Tunguz spremni za druženje

Lein racing pokorio i Austriju

12. 05. 2016. Comments (0) Views: 496 Autosport, Reli

Višak prijava za Beogardski Galaks reli

Reli ne bio bio vrhunska disciplina auto sporta da ne obiluje iznenađenjima, konkretno na brzinskim ispitima, tokom pregrupisavanja, vremenskim kontrolama a u slučaju organazacije Beogradskog Galaks relija i kada je broj prijavljenih posada u pitanju. Po itinereru 40 posada je maksimum, a na adresu organizatora stiglo je čak sedam više, reklo bi se slatke muke, odnosno da nije moguće, ali reli je to!!!

Lj. Žugić, D. Čolović i N. Stojanović

Povodom organizacije istog, upriličena je konferencija za novinare u gradskom Centru za fizičku kluturu Beograda, kako bi znatiželja sportska javnost putem sredstava javnog informisanja bila upoznata sa detaljima.

– Gradski kuća sporta, poznatija kao stari DIF pravo je mesto za jednu ovakvu konferenciju, tako da nam je posebno drago što smo u mogućnosti da vam na skroman način izađemo u susret. Auto sport mi je posebno blizak imajući vidu da sam kao sportski funkcioner krajem devedesetih na stazi Savine vode organizovao brdske trke za tadašnji šampionat, a evo sada imam prilku da na određeni način učestvujem u organizaciji Beogradskog Galaks relija. Pored toga naša vrata su širom otvorena za sve takmičare auto karting sporta kako bi se na valjani način pripremili za tehnički izuzetno zahtevnu disciplinu, kakav je auto sport. Ujedno pozivam sve korisnike naših usluga da nam dostave njihove želje, sugestije, predloge, kako bi smo još poboljšali nivo usluga. Stojimo vam na raspoloaganju svih 365 dana u godini – rekao je Nebojša Stojanović direktor GCZFK.

O tehničkim detaljima takmičenja više pojedinosti izneo je Dejan Čolović prvi čovek Sportskog auto karting saveza Srbije.

– Posle dužeg vremena došli smo u situaciju da ćemo morati posadama koje su zakasnile sa prijavama da se zahvalimo, što ne znači da neće moći da se ponovo prijave za novi reli, ali na vreme. Drugim rečima, stiglo na je 47 prijava, a po itinereru moguće je samo da njih 40 učestvuje. Koristim priliku da se zahvalim svim prijateljima, organizacijam i institucijama koje su stale iza nas i pomogle nam da organizujemo Beogradski Galaks reli.

Najstarija rafinerija nafte na ovim prostorima Galaks Beograd prepoznala je značaj takmičenja i punom parom se uključila u organizaciju.

– Nije zgoreg podsetiti da je Galaks rejsing tima dugi niz godina bio perajanica auto sporta na ondašnjim prostorima, tako da nema slučajnosti što smo ponovo uz sport brzina na četiri točka. Podsetiću da smo imali posebnu liniju rejsing ulja, i da smo uvek težili da budemo u samom vrhu kada je kvalitet u pitanju. To radimo i danas nakon privatizacije, a naš kvalitet lako se može proveriti u našim najsvaremenijim laboratorijama – rekla je Ljilaja Žugić ispred Galaksa.

Svečano otvaranje relija zakazano je za 11 časova u nedelju 15. maja ispred hotela Klub Topčider. Start reliji uslediće 31 minut kasnije, a prva posada na brzincu Rakovica 1, predviđena je u 11.36 časova, odnosno Košznjaka 1 u 11.41. Idealno vreme za dolazak prve posade je 15.03 časova ispred hotela Klub Topčider gde će posle dva sata biti upriličena i svečana dodela nagrada.

ZATVARANJE KOŠUTNJAKA

Zbog brzinskog ispita koji se vozi an Košutnjaku, isti će za javni saobraćaj biti zatvoren od 6 do 18 časova u nedelju 15. maja.

AUTO AKADEMIJA NA BERANOVCU

Obilje novih aktivnosti krasiće SAKS Srbije u predstojećem periodu.
– Namera nam je da Beranovac pretvorima u pravu Akademiju sportske vožnje, kako bi budći šampion u auto sport ušli na pravi moguči način. Pored svih potrebnih struktura u tom nam pomaže i Agencija za bezbednost saobraćaja. Želim da naglasim da će SAKSS odlukom Vlade Srbije dobiti 37 automobila, koji će biti podeljeni širom Srbije, pa tek na kraju u Beogradu mladim takmičarima, koji će ih voziti, ali i održavati, tačnije imaće prliku da pripremaju automobile pre trke, odnosno da ih servisiraju posle iste. Mislim da je to pravi potez za bolje sutra auto karting sporta u Srbiji – dodao je Dejan Čolović.

Komentari su zatvoreni.