MENI

Novi Kia Sportage i Optima s novim dizajnerskim nagradama

Renault u Pekingu predstavlja novi KOLEOS

20. 04. 2016. Comments (0) Views: 638 Industrija, Renault

Novi Megan za prigode i svaki dan

Počev od „onomad“ kada je Reno sa numeričkih oznaka automobila prešao na imenice, Megan se nekako posebno odvajao od čitave game, ili je to samo utisak potpisnika redova…Počev od prve generacije preko „dvojke“ koja ništa manje nije bila revolucionarna, preko treće generacije francuski proizvođač prosto je navikavao kako kupce i ljubitelje, tako i sve ostale zaljubljenike u auto industriju, da Megan prosto mora da se razlikuje. Sa četvrtom generacijom stiče se utisak da su zaokružili priču, prosto su napravili auto za posebne prilike, ali i za svaki dan.

IMG_7665

Reno Megan četvrte generacije postavlja standarde u svom segmentu, koji važi za vrlo zahtevan, jer pokriva široki dijapazon. U pomentom se pronalaze mladi, sredovečni, ali i oni malo stariji, bez obzira na pol. U zavisnosti od agregata, karoserije i nivoa opreme, kupuju ga fićfirići željni pokazivanja recimo na primer u GT ili RS izdanju. Karavan verziju kupuju porodični ljudi ili mali privrednici, dok u klasičanom obliku se pronalaze svi ostali.

Moja malenkost imala je priliku da vozi model sa benzinskim motorom 1.2 litra i 74 KW, u vrlo pristojnom nivou opreme. Pomenuti nivo podrazumeva da imate klasičan ključ, što i nije tako loše, jer reciga na primer pojedine moje kolege nerviraju one velike bezkontaktne kartice, koje se sve više u modi. Otključava se pritiskom na dugme, a isti se ubada kako bi se startovao agregat, posle čega počinje uživanje.

IMG_7667

Višedecenijsko iskustvo u proizvodnji benzinskih motora uslovno rečeno male kubikaže rezultiralo je da time, da dok ne pogledate u saobračajnu nemate jasan utisak da je u pitanju 1147 ccm. Reklo bi se da je barem 1600 kubika, ali u tome je caka, jer oni između konkretno 1.4 su po mom skromnom mišljenju potpuno nedorečeni, bez snage, jedva ubrzavaju, a „srču“ kao dvolitraši. Nepunih 1200 kubika oslobađa nešto više od stotinu veselih konjića, koji su sasvim dovoljni kako za gradsku, tako i za vožnju na otvorenom putu.

U varoši po gužvi ne „pije“ više od 7 litara, a na auto putu ako se pridržavate ograničenja, ide ispod sedmice, dok ako se malo opustite i umesto na 2500 obrataja, poželite da se vozite na 3000, onda svakako idete mnogo brže, ali i pokazivač nivoa goriva mnogo brže pada, nego kada ste „pristojnom“ režimu vožnje. No, kome potrošnja nije primarna stavka, a takvih je malo među našim ljudima, pomenuti detalj, neće ništa značiti. Veći će značaj pridati detaljima, da Megan četvrte generacije lepo ubrzava, odlično leži, apsolutno je upravljiv, odlično koči, jednom rečju kompaktna sprava na četiri točka, stvorena za uživanje.

???????????????????????????????

U isto vreme koliko pruža zadovoljstva vlasniku u vožnji isto toliko i privlači pažnju prolaznika, ali drugih vozača. Megan četvrte generacije prosto ne može, ili bolje rečeno nije konstruisan da ostane neprimećen.

Komentari su zatvoreni.