MENI

Specijalna ponuda za Volvo S80

Plattner najbolji distributer ExxonMobil-a u 2012.

16. 07. 2013. Comments (0) Views: 621 Industrija, Subaru

Ogromno interesovanje za SUBARU XV HIBRID u Japanu

Proizvođač automobila Subaru „Fudži teška industrija FHI“ objavio je da je za prvih petnaestak dana od početka prodaje u Japanu interesovanje kupaca za Subaru „XV hibrid“ ogromno i da je već poručeno 5.580 jedinica što u odnosu na mesečni plan od 550 vozila iznosi povećanje od preko deset puta.

XVH1313sNajviše je porudžbina za model sa dvolitarskim motorom opremljen sistemom „ajsajt“ (91,4%), boje za koje se Japanci najčešće odlućuju su biser satensko bela, pustinjska oker i ledeno srebrna metalik, a skoro 80% kupaca su stariji od 40 godina. Od ukupne količine prodatih vozila iz „subaru XV“ serije, na porudžbine nove hibridne verzije u proteklih dve nedelje otpada preko 70%.

U svojim prvim utiscima, kupci subaruovog „XV hibrida“ ističu snagu motora koja obezbeđuje užitak u vožnji i vrhunsku upravljivost, osećaj sigurnosti i stabilnosti zahvaljujući subaruovom simetričnom pogonu na sve točkove (SAWD) kao i ukupan osećaj visokog kvaliteta.

XVH1314sSubaru „XV hibrid“ premijerno je prikazan krajem juna ove godine i odmah je počela prodaja širom Japana. Prvi hibridni automobil koji je Subaru napravio nudi iskustvo u vožnji na nivou brenda ovog čuvenog japanskog proizvođača. Koristeći funkciju dopunske asistencije za postojeći motor kombinacija različitih vrsta pogona donosi uštedu goriva i glatko ubrzanje. Komponente koje čine hibridni sistem su, naravno, motor i baterija visokog napona, ovaj put u odličnoj kombinaciji sa jedinstvenim subaruovim pogonom na sve točkove (SAWD).

Ovakva kombinacija omogućuje vanserijsku upravljivost zahvaljujući niskom težištu i odličnom balansu težine vozila. Kao jedan od vrhunskih modela u gami Subaru, model „XV“ je dodatno opremljen ojačanjima karoserije, kvalitet vožnje poboljšava veoma nizak nivo buke, a ne treba zanemariti ni ekskluzivni spoljašnji dizajn za jedan hibridni model.

l_hybridKompanija Nicos C. Kattamis (Serbia & Montenegro) Ltd. je osnovana novembra 2005. u Beogradu, i posluje kao prvi ovlašćeni distributer Subarua za Srbiju i Crnu Goru. Deo je kompanije Nicos C. Kattamis Ltd, prvog zvaničnog stranog distributera Subarua na svetu još od 1966. godine. Kompanija Nicos C. Kattamis Ltd  sa sedištem na Kipru nedavno je obeležila 45 godina uspešne saradnje sa kompanijom Fuji Heavy Industries Ltd, proizvođačem Subaru automobila, koja je do sada proizvela više od 20 miliona vozila. Fuji Heavy Industries zapošljava više od 15,000 ljudi, ima devet proizvodnih postrojenja i prodaje svoju robu u više od 100 zemalja. Kompanija ima dugačku istoriju kao tehnološki inovator i može da se pohvali nekim od najraznovrsnijih i najnaprednijih tehnologija iz oblasti pogona na četiri točka na svetu.

Komentari su zatvoreni.