MENI

Antić kroz blato do trijumfa

Spreman za nove izazove

Pripreme za naredni Dakar

Spreman za nove izazove

1. 04. 2013. Comments (1) Views: 613 Motociklizam, Motokros

Miodrag Stanojević podmladak u 65 kubika

Minulog vikenda na stazi Milci na levoj obali Vardara pokraj Đevđelije u Makedoniji održana je druga trka Istočnoevropskog šampionata u moto krosu na kojoj je učešće uzelo deset takmičara iz Srbije. U izuzetno teškim uslovima na stazi, zbog kiše uoči takmičenja i tokom nedeljnog dana, svi učesnici morali su da izvuku maksimum snage kako iz sebe tako i iz motora kako bi stigli do cilja.

Spreman za nove izazoveNajviše naših jahača, čak polovina vozilo je u klasi M X 2, gde je bila i najbrojnija konkurencija. U najjačoj klasi M X 1 imali smo četiri kandidata za pobednički podijum, a jedino je Branko Antić uspeo da se domogne drugog stepenika na istom. Raduje činjenica, ali i u isto vreme zabrinjava, što smo imali samo jednog takmičara u klasi do 65 kubika.

Miodrag Stanojević desetogodišnjak iz Leskovca podmladak u osnovnoj klasi hrabro je izašao na megdan, konkurenciji iz okruženja.

– Uslovi na stazi, konkretno tokom druge trke, pošto je pala kiša, bili su izuzetno teški. Duboko blato, mali točkovi i nejaki motor izazovi su kojima sam uspeo da odolim i završim na 14 mestu u ukupnom plasmanu. Svako ko misli da to nije uspeh, neka proba sam da vozi 12 minuta plus dva kruga. U Đevđeliji sam stekao dragoceno iskustvo i jedva čekam start sezone nacionalnog šampionata, koji je zakazan za 14. april na stazi u Horgošu. Nedelju dana kasnije selimo se u Brus, a 28. aprila naš klub biće domaćine treće trke Otvorenog šampionata Srbije. Pored domaćeg moj stariji brat Mladen i ja planiramo da učestvujemo na svim takmičenjima koja se boduju za Istočnoevropski šampionat – rekao je Miodrag Stanojević.

Kaljenje po blatu u Đevđeliji najteže je palo onima, koji se tokom zime nisu fizički dobro pripremili. Po završenoj prvoj trci, a Pravilnik takmičenja nalaže dve trke u jednom danu, pomenutima se jasno oslikavao umor na licu, dok su sa poslednjim atomima snage napuštali stazu i sa malim gasom jezdili prema boksu, unezverenim pogledom tražeći šator sa ekipom.

Odgovor na Miodrag Stanojević podmladak u 65 kubika

  1. […] uporan i strpljiv reči su koje opisuju učenika šestog razreda Osnovne škole „Kosta Stamenković“ u Leskovcu. Od prvog dana 2012. godine kada […]