MENI

Pet sezona trka na Beranovcu

Božilović potvrdio primat na Beranovcu

31. 10. 2015. Comments (0) Views: 539 Autosport, Kružne trke

Bekincu mali N Božiloviću rekord staze u SP klasi

Finalni vikend šampionata Srbije na kružnim stazama koji se održava na Beranovcu kod Kraljeva obeležili su vrhunski dueli u klasama mali N i Hibrid, dok je treću diviziju koju su sačinjavale tri klase, krasio restart. Tokom kvalifikacionih treninga po klasama Darko Božilović je postavio novi rekord staze u SP klasi u vremenu 2:04.184.

SPPredstart

Čast da otvore takmičarski dan pripala je najmlađima u klasi mali N, gde je domaći takmičar Jovan Lazarević slavio ispred Đorđa Ristića. U Hibridu je bilo još napetije i neizvesnije, jer su se tokom deset krugova koliko je trajala trka, po nekoliko puta smenjivali na vodećoj poziciji. Na kraju najbrži je bio Dušan Nastasijevič.

Bekinac1

U klasi 3 najbrži je bio Radmilo Vojnović, dok je u „četvorci“ slavio Dejan Ilić Dženinks. U SP klasi prvo mesto osvojio je Dragan Stojković, dok je za njim kroz cilj prošao Mirko Milovanović. Valja naglasiti da je u prvom krugu sa staze izleteo Miodrag Marinković, onda je na delove na stazi naleteo Aleksa Radojković, isekao pneumatik, izgubio upravljivost automobila i završio u bankini. Tokom pomenutih dva kruga zbog premora materijala Božilović je ostao bez klipnjače i otišao u boks.

Start druge trke u nedelju 1. novembra biće u 13 časova.
Aleksa Radojkovic

REZULTATI

Klasa 1: 1. J. Lazarević, 2. Đ. Ristić, 3. P. Jovanović

Klasa 2: 1. D. Nastasijević, 2. Č. Tošić, 3. M. Pavlićević

Klasa 3: 1. R. Vojnović, 2. P. Matović, 3. P. Miloradović

Klasa 4: 1. D. Ilić, 2. S. Toroman, 3. M. Zahirović

Klasa 9: 1. D. Stojković, 2. M. Milovanović, 3. N. Milovanović

Komentari su zatvoreni.