MENI
DRUGARI Miran Stanovnik i Gabor Sagmajster

Sagmajster startuje sa novom kacigom

PUN GAS NIZBRDO Gabor Sagmajster

Sagmajster hvata ritam

OD SUTRA SE BROJI Gabor Sagmajster

5. 01. 2013. Comments (0) Views: 421 Dakar, Motociklizam

Sagmajster prvog dana rutinski

Gabor Sagmajster prvog dana na 35. Dakar reliju, završio je brzinski ispit na 105. mestu i ne krije da je zadovoljan. Istina je da su u pitanju „samo“ 13 kilometara, ali i tako mala relacija ume da bude naporna, a za neiskusne i presudna. Na maratonskom reliju jedinog predstavnika Srbije na dva točka prevashodno zanima da stigne do cilja, zbog tog već uveliko razmišlja i predstojećem danu.

 OD SUTRA SE BROJI Gabor Sagmajster – Stigao sam u kamp i potpuno sam zadovoljan, jer sam završio prvi od 14 dana koliko traje najteže i najzahtevnije takmičenje na planeti. Iako je u pitanju bio specijalni ispit od 13 kilometara, nije bilo lako, ali motor je odlično funkcionisao, a ja se dobro osećam. Na tako kratkom brzincu nije bilo potrebe juriti vreme, jer se ne može dobiti više od par sekundi, a to onda gubi smisao. Dakar po meni tek počinje drugog dana. Atmosfera u bivaku je odlična i posle kraćeg odmora, okrećem se narednom danu – prvi je komentar Gabora Sagmajstera.

Drugog dana organizator kreće sa žestokom akcijom, bolje rečeno sa brzinskim ispitom od 253 kilometara, koji se strogo vozi po dinama. Prosto rečeno u pitanju je prvi filter, kroz koji će proći samo najspremniji, jer organizatoru, koliko god da to zvuči suludo, ne ide u prilog da veliki broj takmičara nastavi takmičnje, jer će im na taj način, ostati mnogo manje novca, koji su takmičari uplatili, pre takmičenja.

– Drugi dan po dinama najviše će ličiti na takmičenje u Abu Dabiju, a tamo sam već dva puta vozio i smatram da imam sasvim dovoljno iskustva. Više od 250 kilometara po pesku i na izuzetno visokim temperaturama vazduha, gde vas sunce nemilsordno prži bez prekida izazov je kojem će odoleti samo najspremniji. Veliki udeo u svemu imaju mašina i čovek, ali faktor sreće i te kako je bitan da bi se stiglo od starta do cilja i tako do glavnog grada Čilea – završio je prvo javljanje Sagmajster.

Komentari su zatvoreni.