MENI

Milun Vesnić dobitnik nagrade za životno delo

Borković dominira i u Češkoj

5. 09. 2015. Comments (0) Views: 1638 Autosport, Kružne trke, Lamborgini Super Trofej Evropa

24 ČASA BARSELONE – NOVI IZAZOV ZA MILOŠA PAVLOVIĆA

Srpski automobilista Miloš Pavlović, fabrički vozač Lamborghini motorsporta, proveo je dosadašnji deo ovogodišnje sezone u brojnim obavezama testiranja trkačkih modela kompanije, posebno verzija „hurakana“ i „GT3“. Posle hiljada preveznih testnih kilometara na stazama širom sveta, od Evrope do Japana i Amerike, Miloš je dobio priliku da se predstojećeg vikenda ponovo nađe u ulozi koju najviše voli, vozača-takmičara i to na trci 24 časa Barselone, kao član švajcarskog tima Sportec.

Pavlovic Lamborghini Barcelona 24h

Ovo je četvrta trka „International Endurance Series“, koja se sastoji od šest trka. Pored 24h Barcelone, ove godine će se voziti još dve trke, 12h Brna i 24h Dubaija.

S obzirom da Lamborghini za našeg asa ima velike planove za sledeću sezonu, ovo se može smatrati samo početakom u tom pravcu. Razmatra se angažovanje u čak dva šampionata, od čega će jedan direktno voditi ka samom vrhu automobiliskih trka izdržljivosti – 24 časa Le Mana!

„Ovo je za mene novo iskustvo u dosadašnjoj sportskoj karijeri, s obzirom do sada nisam nikada vozio trku tipa 24h. Počastvovan sam što me je Lamborghini odredio da na ovoj trci predvodim švajcarski tim. Ovo je za mene samo nastavak uspešne ovogodišnje saradnje sa Lamborghiniem koja obećava puno, posebno što se tiče programa za sledeću godinu“.

Pavlović se, posle odmora i kraćeg boravka u Beogradu zbog poslovnih obaveza, praktično direktno iz Srbije početkom nedelje „preselio“ na stazu „Katalunja“, gde je učestvovao u treninzima i pripremama tima za trku. Petak je dan za kvalifikacije, a 24-časovna trka stratuje u subotu, tačno u podne. Miloševi navijači i zaljubljenici u automobilizam mogu je pratiti preko linka: http://www.24hseries.com/live/live-broadcast

Komentari su zatvoreni.