MENI

Lein racing u foto finišu do prvog mesta na...

Karamboli na UŠĆU

25. 08. 2015. Comments (0) Views: 525 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Borković u nastavku ETCC sezone u novom Seat Leon Racer-u

Srpski automobilista sa još boljim automobilom dočekuje tri preostale trke u šampionatu

Borkovic Amerika old timer 2Posle kratke pauze, FIA Evropski šampionat turing automobila se nastavlja trkačkim vikendom u Brnu, 5.i 6.septembra, a naš najbolji automobilista Dušan Borković je spreman za izazove i nastavak sezone u novom Seat Leon Racer-u koji za njega priprema B3 racing team.

Pauzu u takmičenju Borković je iskoristio za boravak u Americi gde je odmarao, ali i trenirao.

„Malo sam odmarao, ali sam pauzu iskoristio i da se pripemam za završnicu sezone. Uz dosta kondicionih treninga, stigao sam i da vozim na raznim stazama kako bih ostao u što boljoj trkačkoj formi. Svakodnevno sam i na vezi sa inženjerom s obzirom da moj tim radi na pripremi novog Seat Leon Racer-a koji mi je obezbedio B3 racing „-rekao je srpski as na povratku iz Amerike.

Borkovića koji je polusezonu u FIA ETCC završio na prvom mestu sa osvojenih 56 bodova do kraja sezone očekuju još tri trkačka vikenda: Brno (Češka) , Zolder (Belgija) i Pergusa (Italija). Poseban izazov za našeg asa biće staza u Brnu, jer je to domaći teren njegovog najvećeg konkurenta Fulina.

„Moram biti izuzetno mudar da zadržim prednost koju sam stekao u odnosu na ostale vozače u prvom delu sezone. Sada mi je svaki bod važan i trebalo bi da izbegavam nepotrebne duele. Iako sam trenutno u prednosti u odnosu na ostale, siguran sam da će se pobednik znati tek na poslednjoj trci na Siciliji, s obzirom da se tu osvajaju dupli bodovi. Najveći izazov za mene je da se pred nastavak sezone oslobodim psihičkog pritiska jer se nalazim na čelu tabele“-rekao je Borković.

Naš automobilista je potpuno fokusiran na to da godinu završi kao prvi na rang listi FIA ETCC šampionata, međutim u njegovom timu uveliko razmišljaju o povratku srpskog asa na svetsku scenu. S obzirom da je Borković ostavio odličan utisak u WTCC-u, postoji veliko interesovanje za njegovog povratak, pa su tako u toku pregovori sa sponzorima i ljudima iz svetskog šampionata.

Komentari su zatvoreni.