MENI

Tri starta za nastavak sezone

Borković u nastavku ETCC sezone u novom Seat Leon...

24. 08. 2015. Comments (0) Views: 425 Autosport, FIA CEZ, Kružne trke

Lein racing u foto finišu do prvog mesta na Slovakiaringu

U okviru FIA Centralnoevropske zone u Slovačkoj na stazi Slovakiaring, Lein racing tim nastupao je u takmičarskom sastavu Mladen Lalušić i Uroš Brkić i ostvario zapažene rezultate. Mladen je sa automobilom reno clio IV RS u subotnjoj sprint trci u okviru klio kupa startovao peti, ali je odustao zbog kvara na menjaču i zbog toga je u nedelju startovao kao šesnesti. Nedeljnu trku je zavrsio na četvrtom mestu.

Lalusic i Brkic Slovakiaring podijum

U endurance trci Mladen i Uroš su startovali treći u klasi do 2000 ccm i drugi u okviru klio kupa i završili su prvi i u klasi i u okviru klio kupa.

– Prezadovoljan sam ovim vikendom. Bilo je dosta borbe, bila je dobra trka. Uroš i ja smo odradili posao što je i pokazalo da smo na kraju bili na podijumu prvog mesta. Pored velike konkurencije u cliu kao i lotusa koji je dosta brži i lakši auto uspeli smo da osvojimo prvo mesto. Što se tiče sprint sa cliom, takođe sam prezadovoljan, sa vozačima koji su 20 godina u tom takmičenju, koji imaju dugogodišnja iskustva, uspeo sam da budem u vrhu sa njima, dosta sam postigao za ovih godinu i po dana što sam na stazi osvojio sam takođe prvo mesto u okviru eset clio cupa – rekao je Mladen Lalušić.

Klupski kolega, takođe ne krije radost, a o minulom vikendu slovi.

– Od četvrtka od kako su počeli prvi treninzi izgledalo je kao da imamo brzinu za prvo mesto. Na kvalifikacijama u petak upali smo u gužvu na stazi sa mnogo jačim automobilima i nismo mogli bolje od trećeg mesta u klasi. U subotu na trci ja sam vozio prvu smenu i uspeo sam da izbijem na prvo mesto u klasi i u klio kupu. Napravio sam značajnu razliku u odnosu na konkurenciju. Međutim kada smo se menjali u pitu sva prednost koju smo imali je izgubljena jer naši konkurenti imaju veće rezervoare i nisu morali da se zadrže u pitu na dolivanju goriva već samo na zameni vozača. Tako da je Mladen izašao na stazu kao treći i sav posao morao da radi ispočetka. Do samog finiša trke je bilo neizvesno hoćemo li mi pobediti ili ekipa sa lotusom. Međutim odličnom vožnjom Mladen je uspeo da uđe u cilj kao prvi. Zanimljivo je da je to nakon sat vremena vožnje bio pravi foto finiš jer su maltene poravnati ušli u cilj. Prezadovoljan sam trkom jer smo bili veoma brzi i konstanti i uspeli da dođemo do pobede i pored lotusa koji je mnogo superiorniji auto od klija – rekao je Uroš Brkić.

Komentari su zatvoreni.