MENI

Miljković na FIA Akademiji sportske vožnje

Čistoća je pola zdravlja

24. 07. 2013. Comments (0) Views: 738 Autosport

Nastavak sezone auto sporta polovinom avgusta

Sezona godišnjih odmora uveliko je počela, što se baš i ne može reći za sezonu auto sport u Srbiji, kada je u pitanju bilo koji od dva postojeća Saveza. Konkretno, Sportski auto karting savez Srbije u dogovoru sa klubovima organizatorima brdskih i kružnih trka, ali i samim takmičarima, odlučio je da sezonu nastavi, posle održane jedne brdske u Zaječaru i jedne kružne na stazi Kičevo u Makedoniji, polovinom avgusta.

BrkicZA

– Kružna trka SAKSS šampionata koja je bila zakazana za finalni vikend jula na nekadašnjem poligonu za obuku vozača kamiona u Kovinu odlaže se za par nedelja, tačnije rečno biće održana polovinom avgusta. U razgovoru sa takmičarima ali i klubovima, ustanovili smo da je najbolje da im izađemo u susret i svi lepo odemo na godišnje odmore, pa kada se vratimo da nastavimo započeto – rekao je Goran Toroman sekretar SAKSS.

Da li to znači da ćemo od druge polovine avgusta iz vikenda u vikend moći da gledamo kružne i brdske trke?

– Tačno tako. Kovina „ide” u terminu Beranovca 18. avgusta kao kružna trka, nedelju dana kasnije na programu je brdska trka na Kopaoniku. Septembar počinjemo još jednom brdskom trkom u Zaječaru, kojom je u maju i startovala sezona, zatim sledi krug u Kragujevcu i 22. septembra finalna trka karting šampionata na Ada Huji. Što se tiče Batajnice ona je u planu da se održi poslednjeg vikenda septembra, a o pojedinostima vezanim za to takmičenje, više detalja publika će moći da sazna kada za to dođe vreme – dodao je Toroman.

Komentari su zatvoreni.