MENI

Kinez: Da nije bilo udaranja mogao sam do samog...

ABS SHOW 368 – NOVOMATIC KRUŽNA TRKA ZALUŽANI

11. 06. 2015. Comments (0) Views: 1715 Autosport, Kružne trke

Šinđi odustao zbog kvara na motoru posle udaranja

ASK Akademac u aktuelnoj sezoni jači je za još jednog proverenog takmičara u klasi Hibrid na kružnim stazama, Damira Ilića Šinđija. Višegodišnje iskustvo i ostvareni rezultati bili su više nego dovoljna preporuka, da stupi u redove kluba koji ove sezone slavi 15 godina rada i postojanja, na čijem se čelu nalazi Vladan Kostić.

Sindji1

Drugoj trci sezone na kružnim stazama koja je održana minulog vikenda na Zalužanima, radovali su se svi takmičari,a predstavnici Akademca su se nadali i dobrim plasmanima, međutim stavri se nisu odvijale, onako kako su su očekivali.

– Na prvom kvalifikacionom treningu nismo se proslavili jer ja auto prekidao, što je direktno uticalo na rezultat. Pauzu između dva treninga iskoristili smo da otklonimo pomenute probleme i sasvim spremni izašli na drugi, što se i videlo na osnovu vremena koja sam ostvarivao iz kruga u krug. Posle svega moj tima i ja jedva smo čekali nedelju kako bi tokom 16 krugova pokazali koliko smo radili na automobili, odnosno koliko sam ja spreman – rekao je Ilić.

Poput klase mali N i Hibrid „krese“ bespoštedni dueli na stazi(čitaj naslanjanja, udaranja, guranja…), kako na pravcima, tako i u krivinama, bez obzira da li su brze ili spore poput ukosnice, pre cilja.

– Već u prvom krugu na okretnici jak udarac od pozadi, promena zvuka motora, nažalost još par krugova i trka je za mene bila završena… – rekao je Šinđi, više nego razočaran.

Sindji

U klubu svakako ne mogu biti zadovoljni posle trke na Zalužanima, ako se uzme u obzir kako su se pokazali na Mišeluku, ali nisu klonuli duhom, naprotiv.

– Nema mesta nervozi, mada nismo srećni posle svega što nam se izdešavalo na Zalužanima, sve je to sastavni deo sporta, ali neke stvari se prosto ne mogu objasniti, tipa desilo se u žaru borbe i tome slično. Idemo dalje, spremamo iznenađenje za Ušće… vozimo brdo sledeče nedelje, trenutno smo drugi i to u svakom slučaju jeste razlog za slavlje. U redovima imamo jednog kartingaša, višestrukog šampiona…motociklistu..vozimo brdo i krug, a verovatno ćemo i reli voziti, kao prošle godine. Ove sezone je 15 goddina kluba u ovom izdanju, kako smo se odvojili od maticnog koji je osnovan 1947. godine. Radije volimo da pričamo o lepim stvarima, ali svakako ne zaboravljamo i napravde koje su na učinjene – rekao je Vladan Kostić.

Komentari su zatvoreni.