MENI

Pobeda fenomenalnog Borkovića na Hungaroringu

Seat Eurocup: „Na korak do bodova, ali više sreće...

7. 05. 2015. Comments (0) Views: 671 Autosport, Kružne trke

Seat Eurocup: Sjajan trening dan za Lalušića i Bulatovića u Portugalu

Nakon Pol Rikarda u Francuskoj, sledeća trka po kalendaru u Seat Eurocupu je najdalja staza, Estoril u Portugalu. Zato što je ova staza apsolutno nepoznata za Mladena i Dejana, tim se uputio ranije na testiranje koje je juće organizovao Seat Sport.

leinDBulatovic

Mladen Lalušić i Dejan Bulatović na čelu sa menažerom Lein Racing tima Miroslavom Rastovićem, napravili su dosta krugova i testirali neumorno u dva navrata po sunčanom danu. Tim menažer prezadovoljan je učinkom vozača, a izgleda i da ova staza nekako više odgovara takmičarima Lein Racing tima.

– Mogu da kažem da sam prezadovoljan. Vrijeme nas je poslužilo, a i nismo imali većih tehničkih problema. Testirali smo setape i probali dosta sitnica. Takođe probali smo što vise krugova da napravimo, zato što ova staza jednostavno pojede gume, pa moramo napraviti dvije suprotne taktike za kvalifikacije i trku. To je veoma komplicirano s obzirom da se prva trka vozi samo nekoliko sati nakon kvalifikacija pa ćemo morati u samo sat vremena promijeniti kompletan setap na oba auta da bismo bili konkurentni. Za sad, gledajući ovaj test i uspoređujući se sa konkurencijom, imamo vrlo brza vremena, a takođe najbolje čuvamo gume kako se povećava broj krugova. Nadam se, da ćemo nakon prvih treninga u petak, otprilike znati koliko će se konkurenti ubrzati. Bili smo dosta brzi i konačno se nosimo sa svima. Uspeli smo da vozimo vremena kao i najbrži vozači. Mi znamo da moramo napredovati, ali nekako nisam očekivao da ćemo odmah voziti u rangu sa top 5 vozača. Danas imamo slobodan dan da se bolje pripremimo za petak, dan za službeni slobodni trening, tako da videćemo kako će se stvari dešavati zajedno sa konkurencijom u petak – izjavio je Rastović.

Komentari su zatvoreni.