MENI

Kastratović najbrži u najjačoj diviziji

Snaga zajednice

14. 10. 2013. Comments (0) Views: 1522 Autosport, Brdske trke, FIA CEZ

Aćimić u Italiji overio CEZ titulu

Minulog vikenda na stazi Cividale – Kastelmonte u Italiji održan je finalni vikend Centralnoevropske zone na brdskim stazama u automobilizmu. Jovan Aćimić u prototipu Osela bio je jedini predstavnik iz Crne Gore, koji je došao sa jednim ciljem da overi titulu šampiona u klasi u čemu je u potpunosti uspeo.

acimicitalija

U različitim vremenskim uslovima koji su direktno uticali na podlogu, Aćimić je mudrom vožnjom na kraju stigao do pobede u klasi E2B 3000 i ujedno je osvojio drugo mesto u generalnom plasmanu.

– Po stazi koja praktično nema pravaca, veće se jedna krivina nastavlja na drugu, po izuzetno klizavoj podlozi zbog kiše koja je padala, morao sam da vozim izuzetno oprezno, kako bih izbegao bilo kakvu neprijatnost. U drugom izdanju kiša je prestala staza se prosušila mestimično, ali to mi je bilo dovoljno da finalno takmičenje CEZ na brdskim stazama završim sa pobedom u klasi i na najbolji način potvrdim ovosezonsku dominaciju koju sam krunisao titulom šampiona – rekao je Jovan Aćimić.

Imajući u vidu činjenicu da je Aćimić na svim takmičenjima ove sezone za CEZ na brdskim stazama, bio neprikosnoven, tačnije da je na svakom pobedio, stiče se utiska da je spremna za korak dalje, koji je pio logici stvari šampionat Evrope. Da bi isti realizovao neophodno je da sponzori stanu iza ovog mladog a uspešnog automobiliste iz Podgorice, koji vozi za ASK Blažo Smiljanić iz Kotora.

Komentari su zatvoreni.