MENI

Ratković otvorio nastavak sezone

Brankovićev prvenac, kazna Gošiću i drugo lice petice

1. 09. 2014. Comments (0) Views: 407 Karting

Na podijumu Đurić, Živadinović i Hadžić

SOR Šampionat je nastavljen i u B ligi. Tako su na Adi Huji, 30. avgusta, vožene dve trke od po 12 krugova. Maksimalan uspeh od dve pobede i sakupljenih 50 poena, ostavario je Milan Đurić. Srebro je osvojio Aleksandar Živanović, a po prvi put se na podijum popeo Dragan Hadžić.

SOR3

U generalnom plasmanu, i dalje vodi Zoran Ćalić sa 227 poena. Drugi je Đorđe Štulić sa 203, a treći Đurić sa 200 poena. Iza su Đorđe Jovanović, Miloš Đokić, Rade Zečević, Andrej Radovanović i i Andrijana Radović… Najveći skok na tabeli ostvario je Nikola Vukelić i to za čak devet pozicija. Đurić i Đokić su se podigli za dva mesta. Zbog propuštanja trkačkog dana, Zečević je pao za šest mesta.

Zanimljivo je da od 14 redovnih drugoligaša, medalju za dosadašnjih osam trkačkih dana nije osvojilo samo njih četvoro. I dalje najveći broj podijuma ima Ćalić – četiri zlatna.

Milan Đurić: „Lep je osećaj, mada su trke bile prilično lake. Više volim kad je teže i napetije. U obe trke sam dobio super kartinge i nije bilo nikakvih problema. Praktično, u prvoj trci sam samo dva ili tri kruga vozio iza Miloša. On je pogrešio, zaneo se na laktu, prošao sam i posle više nije mogao da me stigne. U drugoj trci sam vozio peticu, start sa prve pozicije, i od početka do kraja sam vodio. Kad sam video da sam malo pobegao, nisam više toliko ni forsirao. Petica ide kao zlo. Ide bolje od 11-ice bar za 10, 20 posto. Vidim da brže dođem do lakta, a i brzina na kraju krivine je par kilometara po satu veća nego kod 11-ice.“

Aleksandar Živanović: „Zadovoljan sam srebrom iako sam očekivao zlato jer sam opet dao sve od sebe. Svaka čast Milanu, naravno, koji je imao odličan vikend.“

Dragan Hadžić: „Posrećilo mi se sa kartingom u drugoj trci. Dobio sam peticu. U prvoj sam vozio dvojku, ali dobro, prezadovoljan sam. Jedva sam čekao da počne sezona. U četvrtak sam imao jedan trening sa kumom Nidžom, možda je to doprinelo ovom uspehu. Radili smo paralele, blisku borbu, mislim da će to biti još bolje.“

Trke

Drugoligaši su na osmom trkačkom danu bili podeljeni u dve grupe. Prvo je vozila druga u kojoj je pobedio Živanović ispred Radovićke, Gorana Teofilovića, Dragana Hadžića, Milana Markova i Vukelića.
U drugoj grupi je pobedio Đurić, ispred Štulića, Đokića, Ćalića, Radovanovića i Jovanovića. U prvoj krivini ove trke najlošije je prošao upravo Jovanović koji je zbog gužve ispred sebe morao naglo da zakoči zbog čega se okrenuo i do kraja nije mogao da nadoknadi zaostatak za grupom ispred. Veliku borba se vodila za drugo mesto, naime Štulić je Đokića obišao u poslednjem krugu.

Startne pozicije na drugoj trci su bile podeljene na osnovu uspeha iz prve. Tako je u drugoj grupi prvi startovao Živanović, ali nije mogao bolje od drugog mesta. Hadžić je odlično vozio peticu i startujući sa četvrtog grida pobedio je u trci. Treća je bila Radovićka ispred Teofilovića, Markova i Vukelića. Teofilović je u ovoj trci dobio deset kaznenih poena zbog uletanja Markovu koji je pri tom duelu izgubio dve pozicije.

U prvoj grupi prvi je startovao Đurić i nije imao problema da na istom mestu i završi trku. Drugi je, startujući sa četvrtog mesta, bio Ćalić u 11-ici, a treći Đokić koji je ovog puta zadržao Štulića. Peti je bio Jovanović ispred Radovanovića.

M. Rudić

Komentari su zatvoreni.