MENI

Ada Huja drugo izdanje sezone

Đapa pobedio na “tunjavom” danu

22. 06. 2014. Comments (0) Views: 555 Karting

Radojković briljirao u klasi 5

Treća runda karting šampionata Sportskog auto karting saveza Srbije održana je na kartodrumu Ada Huju u Beogradu u organizaciji ASK Tošić rejsing tima. Više od 30 takmičara bio je razvrstano u šest od osam klasa koliko je propisano Pravilnikom, a definitivno najuzbudljivije bilo je u klasi 5 zahvaljujući pre svega Aleksi Radojkoviću, odnosno Bošku Stojiću i Božidaru Peroviću.

Aleksa klasa 5Zbog problema sa kartingom pomenuti Radojković nije mogao da se „istakne“ na kvalifikacionom treninmgu, pa je na trci morao da startuje sa poslednjeg mesta. Već u prvom krugu zahvaljujući znanju, ali i razvoju situacije uspeo je da zaradi četiri pozicije. Kako se približavao vodećima tako mu je za preticanje bilo potrebno više vremena, ali i umeća, što je iskoristio Stojić i uspeo da slavi ispred Radojković posle 18 krugova. U drugoj trci Aleksa se nije iznenaditi, već je na vreme završio posao i zasluženo slavio.

Vredni pomena svakako su i najmlađi takmičari klasa 1 i 2 koji su zbog malobrojnosti, ali i zbog atraktivnosti vozili u diviziji. U klasi 1 u obe trke slavio je Danilo Novaković ispred Nikole Dimovskog, dok je u klasi 2 Nikola Tošić u prvoj trci pobedio, da bi u drugoj zbog probelma sa kartingom morao da se zadovlji trećem mestom. Dimitrije Kovačavić zabeležio je dva druga mesta, dok je Jovan Nedeljković u drugoj trci bio prvi.

U klasi 8 u prvom izdanju slavio je Damjan Radovanović, odnosno u drugom Igor Milojević. Valja naglasiti da su pomenuti vozili rental kartinge, a koliko je žara bilu u vozačima govori i podatak je da je Ana Petrović prvu trku na trećem mestu morala da završi pre vremena zbog točka koji je otpao u jednoj od krivina.

NEZVANIČNI REZULTATI

Prva trka
klasa 1. 1. D. Novaković, 2. N. Dimkovski
Klasa 2: 1. N. Tošić, 2. D. Kovačević, 3. J. Nedeljković
Klasa 3: 1. N. Lazarević, 2. J. Nedeljković, 3. A. Ristić
Klasa 4. 1. A. Ristič, 2. D. Jojić, 3. D. Jovanović
Klasa 5: 1. B. Stojić, 2. A. Radojković, 3. B. Perović
Klasa 8: 1. D. Radovanović, 2. B. Perović, 3. I. Gošić

Trka 2
klasa 1. 1. D. Novaković, 2. N. Dimkovski
Klasa 2: 1. J. Nedeljković, 2. D. Kovačević, 3. N. Tošić
Klasa 3: 1. N. Lazarević, 2. J. Nedeljković, 3. A. Ristić
Klasa 4. 1. A. Ristič, 2. D. Jovanović, 3. D. Jojić
Klasa5: 1. A. Radojković, 2. B. Stojić, 3. Z. Bojbaša
Klasa 8: 1. I. Milojević, 2. I. Gošić, 3. L. Kotarčević

Komentari su zatvoreni.