MENI

Radojković briljirao u klasi 5

GP za gužvu na vrhu tabele

23. 06. 2014. Comments (0) Views: 918 Karting

Đapa pobedio na “tunjavom” danu

Najbolje vreme zabeležio je Ivan Gošić, Đapa opet prvi na tabeli generalnog plasmana, Radovanović na podijumu posle devet meseci.

21. jun (9)

U subotu, 21. juna održan je sedmi trkački SOR dan na kom su trkači A lige vozili dve trke od po 14 krugova. Pobednik dana je bio Nenad Đapa sa pobedom u prvoj trci i drugim mestom u drugoj. Srebro je osvojio Ivan Gošić sa petim i prvim mestom, a bronzu Damjan Radovanović sa identičnim uspehom kao Gošić.

Radovanoviću je ovo prva medalja još od septembra prošle godine. Inače, obe trke su bodovane i za SWS.
U generalnom plasmanu, nakon sedmog trkačkog dana, vodi Đapa i to sa jednim bodom više od drugoplasiranog Gošića koji ima 139 poena. Na trećem mestu je Bojan Erman sa 123 boda, dok je četvrti Luka Kotorčević sa 119. Najveći skok na tabeli napravio je Vladimir Rakita koji je sa 31 poenom preskočio petoricu i sada se nalazi na 14 mestu.

U timskom šampionatu vodi Sky Racing (Đapa/Erman) sa 263 boda, drugi je Sportal Racing (Kotorčević/Jovanović) sa 217 poena, a treće mesto zauzimaju Gošić i Rakita iz Rockets Racing tima.

A liga

TRKA 1

Prvu trku je vozila grupa dva u kojoj je učestvovalo deset trkača. Prvo mesto je osvojio Luka Babić u monster kartingu koji je iskoristio performanse svog vozila na najbolji mogući način – sa pete grid pozicije stigao je na drugo mesto posle samo jednog kruga, da bi već nakon pet krugova, posle greške Momčilovića na laktu, preuzeo vodeću poziciju i zadržao je do samog kraja. Drugi je bio upravo Marko Momčilović, a treći Andreja Hamović koji je vodio veliku borbu za sa Vladimirom Rakitom i Damjanom Radovanovićem tokom većeg dela trke. Trku nije završio Predrag Spasojević.

U prvoj grupi, Nenad Đapa je još jednom pokazao da je „paklen vozač” osvojivši prvo mesto u skromnom kartingu broj šest i to sa startne pozicije devet. Đapa se probio posle četiri kruga na poziciju jedan i suvereno je branio do samog kraja. Drugo mesto zauzeo je Đapin partner u Sky Racing timu, Bojan Erman, koji borbu za drugo mesto vodio sa Božidarom Perovićem i Milenom Petrović, koji su, na kraju, zauzeli treću i četvrtu poziciju. Perović je kažnjen sa sedam bodova zbog gušenja Igora Milojevića na vezi, a Luka Kotorčević sa osam bodova zbog vožnje van staze i udaranje Dragana Jovanovića pred vezu. Jovanović, na kraju, nije uspeo da završi trku.

TRKA 2

U drugoj trci prve grupe izdominirao je Ivan Gošić u deus ex machini koji je trku počeo i završio na poziciji broj jedan. Vozeći izuzetno disciplinovano, uspeo je da zabeleži najbolje vreme toga dana (10 minuta, 6 sekundi i 30 stotinki), ostavivši iza sebe Nenada Đapu i Nikolu Simića. Đapa je uspevao da prati Gošića tokom većeg dela trke, ali to nije bilo dovoljno. Simić i Jovanović su se borili za treće mesto, Jovanović je čak bio ispred Simića veći deo trke, koristeći razne načine da ga zadrži, ali to na kraju nije donelo željeni rezultat.U trećem krugu Perović je “najašio” Luku Kotorčevića zbog čega je Kotorčević izgubio nekoliko pozicija.

U drugoj trci druge grupe, prvo mesto je osvojio Damjan Radovanović. On je startovao sa pozicije broj šest u kartingu broj pet, a prvo mesto je preuzeo nakon incidenta Andreja Hamovića i Luke Babića na ulazu u šikanu, posle čega je, do tada prvoplasirani, Hamović pao na začelje. Borbu za drugo mesto vodili su Luka Babić, Branislav Jakić u monster kartingu, i Marko Momčilović. Na kraju su odlučivale stotinke, te su Babić i Jakić osvojili drugo i treće mesto.

Nenad Đapa: Dobio sam karting za koji kažu da nije nešto, pa sam mislio da nikako ne mogu da budem na podijumu. Ipak, namestilo se tako da sam prešao neke ljude jako brzo, a kad dođeš sa devete pozicije na prvo, pukne te i adrenalin. Kada sam video da mi je timić iza, to me je još više oduševilo.

Ivan Gošić: Što se mene tiče, u prvoj trci nisam dobro startovao i mislim da sam mogao bolje da vozim. U laktu nisam imao dobar ulazak i nekoliko njih me je preteklo što je najgori mogući scenario. Do kraja je bilo borbe sa Mimom, bukvalno smo zajedno prošli kroz cilj. Druga trka je bila i druga priča. Kada se startuje u “nuli” ili nekom drugom dominantnom kartingu, za očekivati je da se napravi dobar rezultat bez obzira na to što u “šikani” nije radila kočnica. Nju sam bukvalno bez kočnica prolazio, možda me je i to malo usporavalo što se vremena tiče, ali “nula“ je brza na pravcu i tu nema pogovora. Imam pomešane emocije – peto i prvo mesto – OK. U prvoj trci sam mogao dosta bolje, u drugoj sam prvi put startovao sa prve pozicije od kad sam u SOR-u.

Luka Kotorčević: U prvoj trci uopšte nisam imao kočnice, dakle, potpuno bez kočnica sam vozio tako da je cilj bio samo da izbegnem incident i, naravno, nije se ostvario. Takođe, mom timskom vozaču je pukla guma, bila je loša guma, ali svejedno. U drugoj trci je bilo još gore, incident za incidentom. Neki su bili na pauzi, neki su bili nervozni… Nekako, baš tunjav dan.

Nikola Simić: Nekako mi deluje kao da nikom nije bio dan. Svi su bili nešto smoreni, naravno, verovatno tu ima dvoje-troje ljudi koji su na postolju, pa su zadovoljni, ali kapiram da su ostali nezadovoljni. Lično ne mogu da budem zadovoljan sa žrebom prvog kartinga koji nije išao ni 40 na sat. Druga trka je bila jezivo zanimljiva, bilo je ozbiljno rokanje, tako da mi je druga trka iščupala dan. Treći sam završio i vrlo sam zadovoljan.

Bojan Erman: Dobio sam dobar karting u prvoj trci i to je bilo lepo, a u drugoj sam dobio loš karting tako da nije moglo mnogo da se uradi. Za mene je bio dinamičan dan, jer sam startovao sa poslednje pozicije i to je bilo interesantno. Naravno, monster karting je dosta uticao na to.

Marko Momčilović: Napravio sam glupu grešku u prvoj trci koju je iskoristio Babić, pa sam završio drugi, ali dobro, i to je super. U drugoj su mi falila dva kruga da stignem Baneta i Gošića. Ipak, nema veze, drugo i četvrto mesto, dobro je skroz. Počeo sam dobro da vozim i jako sam zadovoljan.

Damjan Radovanović: Pa, generalno sam zadovoljan. U prvoj trci sam se probio i završio peti, a u drugoj sam bio ekstremno agresivan i to je upalilo, tako da sam uz malo sreće završio prvi. Polako se, možda, vraćam u neku svoju formu.

Saša Dragojlo

foto: Hristina Tošić i Dejan Todorović

Komentari su zatvoreni.