MENI

Suad Hota najbrži u Kruševcu

Lazarac rastrzan između ljubavi i posla

3. 09. 2013. Comments (0) Views: 992 Autosport, Brdske trke

Spasojević junak na Čokotinom brdu

Samo je godinu dana i dve nedelje bilo potrebno da se Miloš Spasojević posle žestog izletanja tokom kvalifikacionog treninga za brdsku trku na Tari prošle sezone kada je posle operacionog zahvata morao da ostane bez desne potkolenice, oporavi i vrati na auto trke i to u svom maniru. Pobednički i bez milosti za konkurenciju, sa uvek prisutnom dozom šale na vlastiti ali i račun svih kolega u klasi.

trovacujugu

Na svečanom proglašenju najboljih na drugoj brdskoj trci Srpskog automobilskog saveza pod okriljem AMS Srbije u organizaciji ASK Sprint rejsinga iz Kruševca, kada je Miloš Spasojević pozvan da dobije pehar za osvojeno prvo mesto u klasi mali N, oko pobedničkog postolja prolomio se gromoglasni aplauz i vatreno skandiranje. Toliki je nalet emocija bio da se i oficijalni voditelj proglašenja na trenutka ućutao i i zamolio sve prisutne da se strpe kako bi obrisao suze i pribrao se kako bi nastavio sa programom.

trovacpauza

Još u subotu na nezvaničnom treningu Spasojević je na nešto izmenjenoj stazi ostvario prvo vreme i najavio borbu za prvo mesto. Ništa manje nije bio ozbiljan ni na kvalifikacionim treninzima, a o nedeljim izlascima od starta do cilja, najbolje govori i pehar za prvo mesto. Na cilju tokom pauze kako bi sačekali sve takmičare da sa starta stignu do istog, Spasojević prosipao dosetke i sve do jednog iz klase mali N prozivao na samo njemu svojstven način, kada bi prijavili ostvareno vreme. Ruku na srce, niko se od pomenutih ni jednog trenutka nije ljutio, a šta bi im i vredelo, šta više i sami su se šalili, ali i tražili savet, šta činiti u narednom penjanju. Pravilnik takmičenja zbog dužine staze nalagao je tri vožnje, tako da je za svakog bilo mesta da se popravi u borbi protiv štopirice.

gaskocnica

U pauzi između dosetki Spasojević je sa kolegama radio delio savete na kome delu staze treba voziti kojim stepenom prenos, odnosno na koliko hiljada obrtaja u minuti valja promeniti brzinu, tačnije rečeno prešaltovati. Kako izabrati idealnu putanju i naravno podesiti pritisak u pneumaticima.

Veliko srce kuca u grudima Milana Spasojevića, jer posle peha koji se njemu dogodio, mnogi više ne bi imali hrabrosti da sednu u civilni automobil, a ne da se vrate auto sportu. Kako ne bi vozi sa protezom, koja mu inače služi dok hoda, Spasojević je modifikovao, tačnije prilagodio potrebama pedalu kočnice i gasa i vozio kao i prošle godine pre 19. avgusta.

trovacvoznja

Inače, ovo je samo početak stare nove karijere Spasojevića u auto sportu, jer do kraja sezone, kako god klimavo izgledala, biće još prilika da ljubitelji sporta brzina na četiri točka uživaju u vozačkom umeću Miška tjunera.

Komentari su zatvoreni.