MENI

Viktor Ivanović menja klasu i klub

Lančanik 52 za gorostasa

12. 03. 2014. Comments (0) Views: 1557 Motociklizam, Ostalo

Sagmajster četvrti put oko Abu Dabija

Krajem marta u Emiratima startuje Svetski kup koji se šest dana vozi oko Abu Dabija. Po peščanim dinama na dva i četiri točka voziće sve svetske face, kako bi održali formu i što bolje se pripremili za najveći planetarni izazov koji se zove Dakar. Gaboru Sagmajsteru ovo će biti čevrto učešće.

MotorizaEmirate

– Motori su davnih dana poslati za Emirate, a ja se pored psiho fizičkih priprema, po starom dobrom običaju, prevashodno bavim zatvaranjem finansijske konstrukcije. U jednom sam odlučan i pored toga što sam platio kotizaciju i poslao takmičarsku spravu da bez novinarske ekipe ne želim da idem u Emirate. Miran Stanovnik i ja smo okosnica takmičarske ekipe, dok će mlade snage iz Slovenije i Mađarske koje će voziti sa nama imati priliku da se pokažu i dokažu – rekao je Sagmajster.

Svetski kup svim učesnicima prevashodno će poslužiti da tokom šest dana koliko traje takmičenje, obnove gradivo vožnje po peščanim dinama, i odrade priprem za novi Dakar. Takmičenje u Emiratima ne poima mogućnost ispadanja, već svi učesnici voze do kraja, makar i jedan čitav dan izgubili zbog problema sa motorom. Uz kaznene poene mogu voziti sve dok su u stanju fizički da izdržite, naravno do cilja.

– Odlična je stvar, kada vozite bez opterećenja! Kada ste svesni činjenice da ne postoji mogućnost da trku zbog kvara motora završite ranije kao na Dakaru, čini vas rasterećenim i spremnim za maksimalne domete. Čitavo takmičenje po dinama je, ono što smo i tražili – najavio je Sagmajster.

Komentari su zatvoreni.