MENI

Sagmajsteri trenirali na Horgošu

Bački pesak za start sezone

26. 03. 2014. Comments (0) Views: 497 Motociklizam, Motokros

Jeljen nastavalja tradiciju

Nekoliko dana uoči starta Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu, lepe vesti stižu iz Čačka, grada koji je domaćin discipline koju krase skokovi, prašina i blato više od tri decenije. Komisija za moto kros i Upravni odbor Moto saveza Srbije uvrstili su trku na Jeljenu u kalendar takmičenja za 2014.godinu. Moto kros trke na stazi Jeljen, koje se tradiocionalno održavaju od 1978.godine, kao manifestacija sa najdužim stažom ove vrste u Srbiji, ove sezone na programu je 1. juna.

Jeljen

Nadležni ljudi iz kluba učinili su veliki napor i uspeli da ispune prvi deo uslova neophodnih za održavanje trke. Problem koji je nastao prošle godine sa nedostatkom površinskog habajućeg sloja na pojedinim mestima na stazi, biće rešen nanošenjem zemlje. U toku naredne dve nedelje slede radovi na stazi, koji će se izvoditi u više faza. Pored grada Čačka i drugih sponzora, neophodnu pomoć za prepravke na stazi, pružaju mnogi pojedinci, prijatelji kluba i moto klubovi iz grada na Moravi.

Za klub će u aktuelnoj sezoni nastupati pet takmičara, u klasi MX65 prošlogodišnji vicešampion Milić Zimonjić i Mateja Stojanović, u klasi MX85 Miloš Radulović, u klasi MX1 kapiten ekipe Vlade Rajević i u klasi MXB Milan Stojanović. Navedeni vozači će pokušati da ponove prošlogodišnji uspeh i odbrane prvo mesto u ekipnoj konkurenciji. U novoj sezoni najviše se očekuje od Milića Zimonjića i Miloša Radulovića.

Otvoreni šampionat Srbije u moto krosu za 2014.godinu počinje u nedelju, 30. Marta 2014.godine u Horgošu.

Komentari su zatvoreni.