MENI

Bački pesak za start sezone

Otvoreni šampionat Vojvodine

30. 03. 2014. Comments (0) Views: 631 Motociklizam, Motokros

Sagmajster ubedljiv u MX 3 klasi

Premijernu trku Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu koja je održana na stazi Horgošu obeležio je veliki broj vozača u svim klasama.Više od 2.000 posetilaca u potpunosti su uživali u bravurama majstora volana na dva točka u disciplini koju krase skokovi, prašina i blato. Ako se izuzmu mlađe snage ubedljivo najatraktivniji na stazi bio je Gabor Sagmajster, koji od ove godine vozi u klasi MX 3, gde je slavio u obe trke više nego ubedljivo.

GabiHorgos

– Još uvek mi nije u potpunosti jasno zašto su insitirali da iz MX 1 pređem u MX 3 klasu, kada sam još uvek konkurentan na stazi, sa znato mlađom ekipom. Ako je Pravilnik nalagao da zbog godina moram da promenim klasu ja sam to uradio i danas sam na premijernoj trci sezone ubedljivo slavio u obe vožnje, i pored činjenice da smo vozili u diviziji sa klasom MX B. Ovakav razvoj situacije dobro mi dođe da se domognem još jedne šampionske titule, kako bih na kraju sezone osvojio i Zlatnu kacigu, mislim da je vreme – rekao je Gabor Sagmajster.

Blizina granice sa Mađarskom, idelani vremenski uslovi i odlično pripremljena staza bili su više nego dovoljan mamac da takmičari iz komšiluka dođu u velikom broju kako bi se borili za bodove u Otvorenom šampionatu Srbije, ali i da bi takmičenje iskoristili kao dobar trening.

Najmanje takmičara kao po običaju bilo je u klasama 65 i 85, tako da su golobradi mladići vozili u diviziji. Neznatno više bilo ih je u najjačoj klasi, dok je najviše bilo u klasama MX 3 i MX B. Ako je suditi po prvoj trci sezone za moto kros ove godine ne bi trebalo da bude zime, ali će se pravo stanje stvari, odnosno brojnost takmičara uvideti, kada se organizacija takmičenja preseli ispod Dunava.

CvetkovicHorgos

NEZVANIČNI REZULTATI

Prva trka

Klasa MX 65: 1. M. Zimonjić, 2. V. Krsmanović
Klasa MX 85: 1. M. Stanojević, 2. N. Grujović, 3. M. Radulović
Klasa MX 1: 1. M. Šoke, 2. E. Hugiec, 3. T. Časar
Klasa MX 2: 1. E. Hugiec, 2. D. Dosa, 3. N. Jeremić
Klasa MX 3: 1. G. Sagmajster, 2. M. Hristov, 3. L. Šendi
Klasa MX B: 1. F. Rihter, 2. N. Vemić, 3. S. Horvat

Druga trka

Klasa MX 65: 1. M. Zimonjić, 2. V. Krsmanović
Klasa MX 85: 1. M. Stanojević, 2. M. Radulović, 3. N. Grujović
Klasa MX 1: 1. M. Šoke, 2. E. Hugiec, 3. T. Časar
Klasa MX 2: 1. E. Hugiec, 2. D. Dosa, 3. N. Jeremić
Klasa MX 3: 1. G. Sagmajster, 2. L. Šendi, 3. M. Hristov
Klasa MX B: 1. N. Vemić, 2 F. Rihter, 3. S. Horvat

Komentari su zatvoreni.