MENI

Vrućina skratila peti brzinac na Dakaru

Urađen veliki filter na Dakaru

10. 01. 2014. Comments (0) Views: 732 Dakar

Samo su najjači stigli do dana pauze na Dakaru

Posle šest žestokih dana ovogodišnjeg izdanja Dakar relija, Gabor Sagmajster jedini predstavnik Srbije na motociklu na zasluženi odmor odlazi na 52. mestu u generalnom plasmanu. Dan uoči jednodnevne pauze Sagmajster je brzinski ispit odradio u već poznatom maniru, tačnije završio ga je kao 62, što je više nego pristojno i na taj način opravdao najave pre početka takmičenja, da može u prvih 50. na kraju.

072-B98Y6377VIdan

– Samo su najjači stigli do pauze! Nenormalno težak Dakar, ovako nikada nije bilo. Za šest dana otpao je ogroman broj takmičara. Spavamo po tri sata noću, ludi smo kao struje… Današnji specijalni ispit nije bio posebno težak. Vozili smo kroz isušena korita, po tucaniku i tako nešto više od 400 kilometara. Ako bih rekao da je bilo teško i zahtevno, ne bih rekao ništa novo. Svim mojim navijačima svakako je poznato da je Dakar najteže takmičenje i da je logično da će biti veselo. Kako je stvarno to samo znamo moje kolege takmičari i ja, pre, tokom i posle specijalnog ispita. Šesti dan sam odradio onoliko dobro, koliko su mi to uslovi na brzinskom ispitu dozvoljavali. Dobro sam se osećao, vozio sam glavom, a motocikl je funkcionisao. Bilo mi je bitno da prođem kroz cilj i da se dokopam kampa, a onda sam zvao sina Ričarda da mi potvrdi na kom mestu sam završio specijal, odnosno na kom se mestu nalazim u generalnom plasmanu, ali zato posle bivaka idemo pravo u restoran, pa posle u hotel na zasluženi odmor – rekao je Sagmajster.

Peti dan Sagamsjter je mogao da završi na još boljoj pozciji da ga nije zbunio Peterhansel.

– Neverovatno! Peti dan sam mogao još ubedljivije da završim da u jednom trenutku iz suprotnog pravca nije naišao Peterhansel i naterao me da posumnjam u sebe. Ispostavilo se da je on pogrešaio, a ne ja, ali sad je dockan.Zbog toga sam izgubuio jedno 40 minuta, ostao sam bez vode, ali sam se na kraju ipak snašao i stigao do cilja. Šta da se radi i to je sastavni deo Dakara, dešava se i drugima, ali se zato treba držati starog pravila, a ono glasi da najviše treba verovati sebi. Pozdravljam sve navijače u Srbiji i kada se malo odmorim, moći ću još neke pojedinosti da ispriičam, koje ih verujem interesuju – dodao je Sagmajster.

Komentari su zatvoreni.