MENI

Gabor pokušava da restartuje specijal

Gabor završio specijal na 52. mestu

16. 01. 2014. Comments (0) Views: 636 Dakar

Poslednjim atomima snage do cilja

Deseti dan Dakar relija bio je zanimljiv za sve učenike, a posedno za Gabora Sagmjstera koji je iz kampa u Ikikeu izašo ozbiljno ugruvan, zbog pada prethodnog dana. Da nevolja bude veća na početku specijalnog ispita gotovi svi učesnici na motociklima imali su problema sa navaigacijom. Gabor je u jednom trenutku shvatio da se nalazi pored auto puta, pa je morao da se vrati, jer je potrebno „registrovati“ sve tačke, koje je organizator vešto „sakrio“, kako ne bi zaradio kaznene poene.

072-CT3E1605Xdan

– Stigao sam do cilja i to je najvažnije.Jedna navigaciona greška koštala me više od 140 kilometara vožnje, nego što je trebalo. Kada sam se spustio sa jednog brda strelica me vodila prsvo prema kampu iz kojeg sam izašao pre dva sata u tom trenutku. Kako nisama mogao ponovo da se vratim na brdo, jer je to ogroman uspon morao sam da idem okolo i ponovo do kampa da restartujem. Želim da budem precizan u navigaciji i da pokupim sve ček tačke, tako da sam išao postupno i na kraju stigao do cilja. Znam samo da ima još vozača u dinama i da nisam poslednji. Idem da se odmorim kako bih nastavio još ova tri preostala dana. Rame me boli, ali to sad više nije važno – rekao je Sagmajster u telefonskom razgovoru.

Sada kad zanamo da jedva vozi zbog bolova, više se ne postavlja pitanje na kome će mestu završiti specijal i koji će biti u generalnom plasmanu, već da li će imati snage prvo da dođe do kampa, a onda koliko će imati vremena da prikupi snage za preostala tri dana. Nije sporno neka bude i poslednji, ali neka ga ubeleži kao završenog!

Koliko su jaki bolovi to sam Sagmajster zna, ali svi oni koji ga iole poznaju, sigurni su da će gorostas iz Srbije i sa poslednjim atomima snage, doći do cilja!!!

Komentari su zatvoreni.