MENI

Borković: Treba mi još iskustva u sporim krivinama

WTCC, Slovakiaring (snimak trke)

13. 05. 2014. Comments (0) Views: 1002 Autosport, Brdske trke

Srđan Jevtić vozi Hibrida za svoju dušu

Minulog vikenda na stazi Vrška čuka u Zaječaru održana je prva trka Otvorenog i nacionalnog šampionata Srbije na brdskim stazama, gde su domaći majstori volana imali priliku da se domognu prvih bodova, ali i da se novoosnovani ASK Zaječar junior dokaže u organizacionim sposobnostima. Mladi ljudi potpomognuti gradskim strukturama bili su na visini zadataka, ali je veliki deo posla, tačnije logistike pružio Srđan Jevtić čiji je auto servis bio središte svih zbivanja, pre u toku i posle takmičenja.

Jevtic

U isto vreme popularni Jevta uspeo je da utegne jugo 55 u klasi Hibrid i da na radost velikog broja domaćih navijača pokaže na stazi zavidan uspeh u borbi protiv štoperice. Više okrenut aktivnostima vezanim za organizaciju, nije se koliko treba bavio treniranjem, i ako po rečima poznavaoca mehanike ima više nego dobro pripremljen trkački automobil, nekadašnji ponos nacionalne auto industrije, drugim rečima opasnu trkalicu sa kojom može da konkuriše za jedno od mesta na pobedničkom postolju.

– Nije važno da li mi je automobil top ili nije, važnije je od toga je da se dobro družimo, da što kvalitetnije provedemo jedan vikenda na stazi, a neko u svakom slučaju mora da pobedi. I pored godina još uvek imam pobednički mentalitet, ali iskreno govoreći Hibrid vozim za svoju dušu. To mi prosto dođe kao jedan dobar ventil za sve nagomilane probleme tokom radne nedelje, a ovo je bila dobra prilika da se tako reći na kućnom pragu ogledam sa konkurencijom fer i korektno – rekao je Jevtić.

Pored profesionalnog odnosa prema poslu i trkama, Jevtić mnogo polaže na tradiciju i zato ne čudi činjenica što je čitav servis stavio na raspolaganje organizatorima.

IMG_2489

– Tako je bilo i prošle godine, tako je i ove, a iskreno verujem i svih nekih narednih godina. Prvi „Memorijal Nenad Narodović” koji je organizovao klasu ASK Zaječar junior čiji sam ja član imao je dodatnu obavezu da se pokaže u najboljem svetlu, imajući činjenicu da nam je baš Narodović pre 20 godina, da tako kažem doveo auto spot u grad i pride što su njegova deca Silvija i Mario u organizacionom odboru. Što se nas tiče doprineli smo koliko smo mogli umeli i znali, a verujem da ćemo biti još uspešniji u septembru – skromno je dodao Jevtić.

Komentari su zatvoreni.