MENI

Gabor: Stisnutih zuba idem dalje

Poslednjim atomima snage do cilja

15. 01. 2014. Comments (0) Views: 656 Dakar

Gabor pokušava da restartuje specijal

Posle ozbiljne povrede desnog ramena tokom specijalnog ispita devetog dana, Gabor Sagmajster je zahvaljujući nadljudskim naporima i željom da završi Dakar startovao desetog dana, ali vrlo brzo se našao u problemima. Važno je napomenuti da je Gabor na Dakar krenuo sa rovitim levim ramenom koje slomio prošlog leta, tako da je čitav teret prenosio na desno, koje je kako smo rekli propisno udesio devetog dana.

Gabisanarodom

– Na 38 kilometru od starta jednostavno sam se izgubio. Naišao sam na asfaltirani put i skoro ušao u naseljeno mesto, za koje sam siguran da se nalazi na specijalnom ispitu. Biće da sam se previše fokusirao na desno rame, jer moram mnogo pažljivije da vozim, jer me užasno boli. Moguće je da mi se i od lekova za smirenje sve na trenutak pomutilo i da sam tada izašao sa specijale – rekao je Gabor mlađem sinu Ričardu u telefonskom razgovoru.

Više do dva sata je prošlo od trenutka kako je startovao dok je shvatio da je praktično izubljen, i da je najbolje da se vrati na start specijalnog ispita.

– Verujem da će mi dozvoliti da restartujem jer je to mnogo bezbolnije nego da dobijem vremenske kazne zbog promašenih ček tački, koje su obavezne. Ako se ne javim u naredna dva sata, znači da sam motoru i jurim ka cilju, u suprotnom znači da je Dakar za mene završen – objasnio je Gabor.

Komentari su zatvoreni.