MENI

Damski kup Hebrosa Jovani Jovanović i Nataši Tunguz

Srpski vitez brzine

20. 06. 2013. Comments (0) Views: 1658 Autosport, Brdske trke, FIA CEZ

Miloš Asanović pilot na nebu i na zemlji

Za vozače formula i prototipova kaže se da su piloti, jer obuzdavaju moćne bolide na četirti točka, dok jedva dodiruju asfaltnu površinu. Podgoričanin Miloš Asanović pored činjenice da uspešno pilotira prototipom „Radical SR8LM“, u prilog tvrdnji govori i osvojeno prvo mesto u generalnom plasmanu na brdskoj trci Glave Zete minulog vikenda, u isto vreme radi u avio-helihopterskoj jedinici MUP Crne Gore kao pilot na avionima za gašenje požara.

masanovic1Ima li ikoga ko prati automobilizam na teritoriji bivše nam velike države SFR Jugolsavije, a i šire da nije čuo za Gorana Asanovića. Logično je verovati da nema! Šta god je uzeo da vozi ojadio je protivnike, kako bi se to reklo u Crnoj Gori. Ali je suverenosti došao kraj, pojavio se brži od njega! Po logici stvari ne postoji „trkač“ kome je drago kad se pojavi neko brži od njega, ali kad već mora tako biti onda je najbolje kad je to direktni potomak. Miloš Asanović stariji sin Gorana, više nego uspešno nastvalja porodičnu tradiciju.

Takmičarsku karijeru Miloš Asanović započeo je 1987. godine sa motorom na Sutjesci, da bi već naredne godine posle toga počeo da se trka sa kartingom N60 junior gde je dve godine osvajao prvenstvo Crne Gore. Posle toga napravio je pauzu do 1997. godine kad je nastupio u škoda octavija kupu i ostvario zapažene rezultate. Zatim opet pauza do 2002. godine kad je nastupio na brdskoj trci Kotor-Trojica u micubiši lanseru grupe N i te godine postao vice šampion u klasi. Onda opet pauza do 2007. kad, napokon kreće sa aktivnim bavljenjem trkama u najačoj klasi na našim prostorima ST(super turing). Zbog problema sa pomenutom klasom ali i organizacijom trka kod nas, vrhunski pripremljenu hondu akord ST prodaje i kupuje prototip „Radical SR8LM“ sa kojim nastupa ove godine za AMSK „Blažo Smiljanić“ iz Kotora u prvenstvu FIA/CEZ i kup takmičenju „Bezbednost na putevima“.

MAsanovic

Komentari su zatvoreni.