MENI

RABRENOVIĆ I RADIVOJEVIĆ ŠAMPIONI SRBIJE U RELIJU

Kragujevac čeka dozvolu za „krug“

30. 09. 2013. Comments (0) Views: 1481 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Zadržati treću poziciju

Srpski automobilista Dušan Borković u nedelju vozi poslednje trke ove sezone u Evropskom kupu turing automobila (ETCC) na kojima će se potruditi da zadrži treće mesto u klasi Super 2000. Zavesa na ovogodišnji šampionat biće spuštena na stazi „Brno“ u Češkoj, a Borković vrlo dobro zna šta ga čeka i posebno se pribojava domaćih vozača.

Borkovic

-Moj cilj u Brnu je da zadržim treće mesto. Situacija je takva da ne mogu da napredujem, ali da nekolicina vozača može da me pretekne. Od svih njih najveća mi je pretnja Matejovski, koji je timski kolega trenutno vodećeg Fulina. Oni dobro poznaju Brno, to im je domaća staza, i zbog toga mislim da će on pokušati da mu pomogne, ali pošto još nije obezbedio titulu, nadam se da će to meni ići na ruku – istakao je Borković.

Borković je nedavno imao testiranje u Brnu, kojim nije mnogo zadovoljan, pošto je održan u lošim vremenskim uslovima, ali uprkos velikoj konkurenciji veruje da može do ostvarenja cilja.

-Svi vozači u ovom šampionatu imaju neverovatno veliko iskustvo. Neki su čak i mlađi od mene, ali duže voze na stazama nego ja i u boljim automobilima. Svi znaju da sam ja izašao iz brdskog šampionata, vozio sam Micubiši Lanser, koji je potpuno drugačije pripremljen od Ševrolet Kruza koji sada vozim. Sve mi je bilo novo, ni sam nisam verovao da ovako brzo mogu da se priviknem i postižem tako dobre rezultate. Ove sezone smo dosta naučili i napredovali, što se vidi po rezultatima – istakao je srpski as.

Pred poslednju trku sezone, Čeh Petr Fulin drži prvo mesto u generalnom plasmanu sa 66 bodova, ispred Mata Homole iz Slovačke, koji ima 58. Borković je treći sa 35 bodova, a trenutno mu prete Rikli sa 30 bodova, Matejovski i Guger sa po 28, kao i Skuz sa 23.
NIS PETROL RACING TEAM

Komentari su zatvoreni.