MENI

Masovno treniranje na Huji

Nebojša Prokić šampion BEOKART Grand prix takmičenja

22. 09. 2013. Comments (0) Views: 602 Karting

Radojković u nizu preticao za titulu

Finalni vikend šampionata Sportskog auto karting savez Srbije u osnovnoj školi sportske vožnje, koji održan na kartodromu Ada Huja u Beogradu, u potpunosti su obeležili takmičari u klasi 3. Tokom čitave sezone pet golobradih momaka grizli su žestoko za svaku poziciju koji donosi bodove, ne bi li na taj način obezbedili titulu.

Aleksazatitulu

U dvanaestom okršaju klase 3 najviše prisebnosti imao je Aleksa Radojković koji je sa šeste pozicije posle starta uspeo da tako reći u dahu prestigne trojicu kolega, jednog po jednog, da bi završio kao drugi, što mu je bilo dovoljno da osvoji četvrtu titulu u karting karijeri.

– Ovo je najbolji mogući način da se oprostim od kartinga. Još jedna titula, plus Zlatna kaciga smatram da je sasvim dovoljno od mene, neka sada neki novi momci „prave” rezultate. Finalni vikend bio je u znaku sportske vožnje i pored činjenice da se odlučivalo o šampionu. Kao šampion napuštam karting i prelazim u potpunosti na auto trke u klasi mali N – rekao je Aleksa Radojković.

Odmah po završenoj trci Luka Vojnić Purčar uložio je prigovor na nesportsku vožnju Alekse Radojkovića prilikom preticanja, ali ga je sportska komisija odbacila.

NTosic

U klasi 1 sasvim zasluženo titula šampiona odlazi u ruku novajlije Nikole Tošića, koji u Luki Markoviću imao najozbiljnijeg takmaca na veliko zadovoljstvo publike, koja je svaki put uživala kada su se pomenuti mališani poput odraslih borili međusobno i protiv štoperice na stazi.

Milan Nikolić odbranio je titulu šampiona klase 2 u vrlo uzbudljivoj drugoj trci dana, sa lakšom povredom desnog kolena. U krivini kod „reflektora” došlo je do kontakta između Karadžića i Nikolića, zbog čega se Karadžić okrenuo, a iza svih je naišao Uroš Stevanović koji je udario u Nikolićev karting i bukvalno se odlepio od asfalta. Na sreću pao je na sva četiri točka, ali se prilikom doskoka u karting povredio i nije mogao da nastavi trku. Pregledom u kolima hitne pomoći ustanovljeno je da nije ozbiljna povreda u pitanju. Posle tog kontakta Nikolić je morao u boksu i posle intervencije mehaničara vratio se na stazu i završio trku.

OkretanjeuklasiII

– Noga me malo boli ali sada nemam vremena da razmišljam o tome, važno je da sa sam odbranio titulu i da niko nije ozbiljno povređen posle onog kontakta na stazi. Uspeo sam da karting vratim na stazu, ali je nemoguće bilo ga voziti, tako da sam morao i do boksa, kako bi mehaničar otklonio problem. Radujem se i jedva čekam narednu sezonu – rekao je Nikolić.

Preostale četiri klase koje su vožene u tri divizije svakako su bile zanimljive za gledanje, ali se nekako sticao utisak da se komplet atmosfera „ispumpala” posle okršaja u klasi 3.

NEZVANIČNI REZULTATI

Prva trka

klasa 1: 1. N. Tošić, 2. L. Marković, 3. A. Jašić
Klasa 2: 1. M. Nikolić, 2. R. Karadžić
Klasa 3: 1. L. Vojnić, 2. A. Radojković, 3. N. Lazarević
Klasa 4: 1. A. Ristić, 2. M. Vezmarović
Klasa 5: 1. V. Popović, 2. V. Đurić, 3. I. Gošić
Klasa 6: 1. M. Marković, 2. M. Miodragović, 3. D. Mrđa
Klasa 7: 1. A. Ristić, 2. T. Vojnić, 3. D. Pejovski

Druga trka

klasa 1: 1. N. Tošić, 2. L. Marković, 3. A. Jašić
Klasa 2: 1. R. Karadžić, 2. M. Nikolić
Klasa 3: 1. N. Lazarević, 2. A. Radojković, 3. L. Vojnić
Klasa 4: 1. A. Ristić, 2. M. Vezmarović
Klasa 5: 1. V. Đurić, 2. V. Popović, 3. I. Gošić
Klasa 6: 1. S. Milosavljević, 2. M. Marković, 3. D. Mrđa
Klasa 7: 1. B. Radić, 2. A. Ristić, 3. Z.Marković

Komentari su zatvoreni.