MENI

ETCC, Perguza (snimak trke)

Malo atmosfere sa subotnjeg treninga na Perguzi

17. 07. 2013. Comments (0) Views: 562 Autosport, Reli

Vesnić tipuje na Ilijeva

Dva dana ostalo je do ceremonijalnog starta 46. Srbija relija, a po logici stvari uveliko se priča na osnovu liste prijavljenih posada, koja bi mogla da pobedi. Milovan Vesnić naš trofejni majstor volana i ove godine više nego uspešan na CEZ kružnim stazama, zaštitno lice Zlatibora turističke destinacije na kojem će se tokom subote i nedelje održati naše najstarije i najznačajnije takmičenje auto sporta ima favorita.

vesnic

– Bez mnogo razmišljanja tipujem na Ilijeva, jer nekako zbog mnogo detalja ima najveće šanse da slavi na našem najbitnijem takmičenju. Dugo je već u škodi, koju poznaje do tančina, a drugo kao i svi ostali takmičari voziće na novim brzinskim ispitima, tako da će svima biti isto. A, treće radujeme činjenica da je Užice ponovo centar dešavanja kada je Srbija reli u pitanju i što su se za ovu sezonu organizatori potrudili da osmisle nove lokacije za brzinske ispite. Moram reći da je i Dončev svakako kandidat za prvo mesto u generalnom plasmanu, ali nekako mislim da nije izraziti favorit baš, zbog forda fijeste R5 koji ima od pre nekoliko dana, a koji će svakako biti najatraktivniji automobil na takmičenju – rekao je Vesnić.

Lista prijavljenih posada gde je mahom više stranaca nego naših dovoljan je razlog da se svi zabrinemo, šta je sa domaćim sportom brzina na četiri točka.

Iliev_car

– Možda će nekom zvučati ako fraza, ali svi sa nestrpljenjem unazad nekoliko godina čekamo da jedna domaća posada slavi na našem naprestižnijem takmičenju. Sada imamo situaciju da nemamo ni jednu posadu u takozavnim velikim klasama, a ne da se bori za prvo mesto. Jasno nam je svima da kriza uzima danak i svakako nam preostaje da svim srcem navijamo za domaće ekipe u automobilima i klasama u kojima su prijavljeni. Počev od petka, naravno subote i nedelje biću sa relistima i publikom u nameri da ih podržim i navijam za dobro takmičenje na svakom od 17 brzinskih ispita – reako je Vesnić.

Komentari su zatvoreni.