MENI

Stanković vodeći u MX 2 junior uoči Globara

Hranić slavio u MX 65

5. 07. 2013. Comments (0) Views: 998 Motociklizam, Motokros

Tripli program u Globarima „podmazuje“ FAM

Ljubitelji moto krosa sa prostora Balkana počev od danas pa do nedelje 7. jula imaće priliku da na moto kros stazi Globare nadomak Kruševca uživaju u trostrukom programu. Moto klub Gajić organizator je takmičenja koje se boduje za Istočnoevropski šampionat i Otvoreno prvenstvo Srbije, i plus publika će imati priliku da vidi kvalifikacije za Veliku nagradu Evrope u klasama MX 65 i MX 85.

Globarestaza

FAM fabrika maziva iz Kruševca generalni je sponzor, a čitava priča odvija se pod patronatom Moto saveza Srbije. Dodatnu težinu čitavom događaju daje Nemac Peter Hansen u ulozi posmatrača komisije za moto kros pri FIM Evropa.

Ako se pokažemo u što boljem svetlu, a verujemo da to neće biti teško jer Globare važe za najbolju stazu u ovom delu Balkana, nije isključeno da ćemo već naredne godine u Kruševcu gledati takmičenje za šampionat Evrope. U mnogome zavisi od pedantnog Nemca, ali još više od čelnih ljudi Saveza i kluba organizatora.Pored predstavnika Srbije, učestvuju i takmičari iz Ažerbejdžana, BiH, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Makedonije, Mađarske, Grčke, Izraela, Kazahstana, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Slovenije i Turske.

MAPA-STAZEV

Dužina staze iznosi 1700 metara, minimalne širine 10 metara, a maksimalna 15 metara, broj krivina je 25, staza ima 2 uspona, 22 skoka, a minimalan broj sudija na stazi je 16, dok je maksimalan broj 20.
Pored trka, u petak i subotu, 5 i 6. jula od 18.00 časova, biće organizovana i moto žurka. U subotu 6. jula period od 10.00 do 18.00 časova rezervisan je za slobodne i kvalifikacione treninge. Glavni događaj najavljen je za u nedelju u 10.00 časova kad je zakazano svečano otvaranje međunarodne moto kros trke, a za 18.00 časova predviđeno je proglašenje pobednika.

Komentari su zatvoreni.