MENI

Brdska trka, Avala, Trka (SNIMAK)

Ivan Bulatović slavio u grupi N do 1400 kubika...

11. 06. 2013. Comments (0) Views: 865 Autosport, FIA CEZ, Kružne trke

Vesnić spreman za jutarnje treninge i trku

Posle dva meseca ASK Sport Auto Vesnić vraća se u Mađarsku gde je i započeo pobednički niz u šampionatu Centralne Evrope 2013. Sedma i osma trka ovoga puta voze se na stazi Panonijaring u samoj blizini austrijske granice. Dve pobede na Hungaroringu promovisala su Vesnića u prvog Srbina koji je trijumfovao na ovoj stazi. Isto se desilo i u Austriji na Red Bulringu, pa tim sam pravom očekuje da isti rezultat ponovi i na ovom takmičenju.

VesnicCilj je jasan, ali do konačnog uspeha kao i uvek predstoji težak put. I na ovoj stazi Milovan Vesnić će nastupiti po prvi put, a situaciju dodatno otežava izuzetno komplikovan i zahtevan autodrom sa čak 18 krivina, napravljen pre svega za moto trke. Ovakav tip staze veoma je teško odmah „uhvatiti“ pa će konkurencija, pre svega iz Mađarske, Češke i Austrije imati ogromnu prednost. Naravno sve to predstavlja dodatni izazov i motiv za čitav tim da se još jednom dokaže na evropskoj sceni i nastavi trend dobrih rezultata sa početka sezone.

pannoniaring2Kompletna ekipa iz Srbije put Mađarske kreće već u četvrtak da bi petak pred početak zvaničnog programa iskoristila da se na nezvaničnim treninzima što bolje upozna sa stazom i automobil najbolje moguće prilagodi uslovima. I na ovoj trci organizator je predstavio program koji se u potpunosti razlikuje od prethodnih takmičenja u sezoni. Ovoga puta subota 15. jun definitivno će biti najnaporniji dan. Već za 8 sati ujutru zakazani su prvi zvanični treninzi gde će vozači za 30 minuta pokušati da osvoje što bolje startne pozicije za trku koja počinje samo par sati kasnije, tačnije u 11.35 časova. Drugi trening je istog dana u 16.50 časova, za trku koja se vozi u nedelju sa početkom u 9.20 sati. Time se takmičari u klasi D 4 do 2000 ccm dovode u situaciju da se tokom subote dobro paze na stazi i nadaju da neće doći do nekih tehničkih problema sa automobilima jer vremena za reakciju gotovo da nema.

VesnicPanonijaProfesionalni odnos ASK Sport Auto Vesnić već godinama unazad dobro je poznat, pa je automobil još jednom detaljno pregledan i potpuno je spreman za okršaje sa lotusima i automobilima novije specifikacije S 2000. Nadamo se da će i ovoga puta u rukama srpskog asa konkurencija gledati u auspuh stare, proverene trkalice. Vesnić na Panonijaring ide sa maksimalnih 100 bodova iz četiri trke i verujemo da će se skor nakon vikenda pred nama dodatno uvećati, a srpska himna ponovo oriti Mađarskom. Pauzu između takmičenja Vesnić je iskoristio za mnoge van sportske aktivnosti, a pored testova automobila u ulozi stručnog konsultanta zajedno sa svojim timom je učestvovao i na Sajmu sporta u Užicu gde mu je uručeno i posebno priznanje za doprinos razvoju i popularizaciji sporta.

ASK Vesnic Auto

Komentari su zatvoreni.