MENI

Čačak otvara sezonu drifta

Miljković slavio u klasi N 2000

18. 05. 2013. Comments (0) Views: 635 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Borković startuje iz trećeg reda

Posle zvaničnog kvalifikacionog treninga u trajanju od 30 minuta na stazi Salcburgring u Austriji u okviru trećeg takmičarskog vikenda Evropskog kupa turističkih automobila (ETCC) Dušan Borković jedini predstavnik Srbije, na prvoj nedeljnoj trci, od dve predviđene, startovaće iz trećeg reda, tačnije kao peti u diviziji, odnosno čevrti u klasi.

DucaAustrijaNa osnovu ostvarenih vremena sa slobodnih treninga koji su održani prethodnog dana, Borković je ima razloga da veruje da može do prvog reda na startu.

– Izgleda da nisam zaboravio da vozim, to je to, što „ovaj“ seat može u ovom trenutku. Inače sa nama je na treninzima vozio Đordi Gene fabricki vozac seata koji je razvio leona, a u rangu je najbržih vozača sveta, a sporiji je od nas pola sekunde! Mislim da to dosta govori. Iskreno sve ovo je zbog auta,ovo je definitivno brži auto. Brzinu sada imamo, samo da sada ne utihne nešto pred kvalifikacije – rekao je Borković.

Koliko je kvalifikacioni trening bio žestok govori podatak da su se prva petorica takmičara „spakovala“ u dva deseta dela sekunde( Petar Fulin 1.30:537 do Dušana Borkovića 1.30:717), drugim rečima razlike su nikakve što sasvim sigurno obećava uzbudljiv trkački deo. Posle kavlifikacija Borković nije bio razgovorljiv, već je kratko prokomentarisao da je opet imao problema na stazi i da je peta pozicija solidna.

Svi ljubitelja i navijači Dušana Borković moći će u nedelju sa početkom u 16 časova da pogledaju obe trke iz Austrije.

Nedelja:
Trening 09:15 – 09:30
Prva trka 15:20 – 15:45
Druga trka 16:35 – 17:00

Komentari su zatvoreni.