MENI

Volvo automobili na novoj adresi

Mazda na 43. Tokyo Motor Showu

26. 11. 2013. Comments (0) Views: 724 Industrija, Subaru

Subaru predstavio novi WRX

Fudži teška industrija, proizvođač vozila marke Subaru, na salonu automobila u Los Anđelesu, predstavila je novi model Subaru WRX sa američkim specifikacijama i sloganom «Čista snaga u Vašim rukama».

WRX ext 3 high

Intenzivne moći, sa eko turbo motorom od 2.0 litara, horizontalno postavljenim sa direktnim ubrizgavanjem (DIT), uz izuzetnu liniju i krutu šasiju, novi WRX obradovaće vozače zbog mogućnosti vladavine nad mašinom visokog pogona. Pored standardnog manuelnog menjača sa šestostepenim prenosom, novina je i sportski prenos brzine na volanu koji će doneti još udobniju vožnju. Pored glatkog menjanja brzina, sprotski prenos brzine dolazi sa osmostepenim ručnim režimom, koji omogućava vozaču da uživa u brzoj vožnji.

Opremljen sa sistemom pogona na sve točkove (Symetrical AWD) i prepoznatljivim Subaru Boxer motorom, WRX predstavlja simbol Subaru sportskih performansi. Otkako se prvi model pojavio na ulicama, davne 1992. godine, WRX je stekao svetsku podršku auto entuzijasta kao prepoznatljivi sportski sedan, kombinovanjem impresivnih sportskih karakteristika sa praktičnošću klasičnih sedana.

Koncept «Čista snaga u Vašim rukama», osmišljen je tokom izrade novog WRX modela. Ovaj koncept ima za cilj da postigne još veću apsolutnu brzinu i da vozačima pruži uzbuđenje u vožnji sportskog sedana, na koji su navikli u prethodnim modelima ovog moćnog automobila. Koncept proizvoda je stvoren da maksimizira potencijal turbo boxer motora i postigne ultimativnu kontrolu, pružajući vozačima mogućnost da usmere vozilo tačno kako zamišljaju.

Šasija i linija automobila su temeljno poboljšane, tako da vozači mogu mnogo bolje kontrolisati apsolutnu brzinu kombinujući simetrični pogon na sve točkove uz turbo boxer motor. Turbo motor sa direktnim ubrizgavanjem je znatno poboljšan u odnosu na postojeći 2,5 litarski. Novi motor proizvodi maksimalnih 258 konjskih snaga, pri 5.600 obrataja uz obrtni momenat od od 2.000 do 5.200 rpm, u isto vreme zadržavajući visoku zaštitu životne sredine. Na ovom modelu, prvi put je manuelni menjač uparen sa Boxer motorom sa direktnim ubrizgavanjem, što je dalo ekonomičnost u potrošnji goriva i tišu vožnju pri velikim brzinama.

Što se tiče bezbednosti, novi modelu Subaru WRX, ima više kvalitetnog čelika sa ojačanim spojevima različite strukture, koje imaju mogućnost zaštite autmobila u sudarima sa prednje, zadnje ili bočne strane. Eksterijer novog WRX autmobila izgleda agresivno, ali ovog puta japanska fabrika u dizajnu je istakla i prefinjenost. Unutrašnjost je opremljena novim volanom koji upotpunjuje sportski doživljaj, dok su sedišta dizajnirana da pruže udobnost putnika u velikim brzinama. Tu je i multifunkcionalni displej koji pruža uvid u stanje automobila, kako bi vozač imao mogućnost da se koncentriše samo na put. Sve ovo i još mnogo toga čine novi Subaru WRX, automobil dizajniran specijalno za ljubitelje brze vožnje.

Komentari su zatvoreni.