MENI

STIG VOZIO LAMBORGINI MILOŠA PAVLOVIĆA!

Uspešan povratak Mišeluka

14. 06. 2014. Comments (0) Views: 2767 Autosport, Kružne trke

Asanoviću novi rekord Mišeluka

Zvanični trening za drugu trku šampionata Srbije na kružnim stazama na Mišeluku pratilo je oko 1.500 gledalaca, koji su imali šta da vide. Goran i Miloš Asanović su u prototipu Radical S8 novi rekorderi sa odličnih 1.23.298 minuta, a ukoliko na trci auto Miloša posluži on očekuje da vreme dodatno popravi. Iako je prvi trkački dan posle pet godina na stazi Mišeluk počeo kišicom, trkački deo je odrađen po idealnom vremenu. Više od 70 vozača odradili su kvalifikacije bez incidenta.

Miseluk

U klasi 1 dominirao je Novosađanin Vukašin Bajić koji je ovom prilikom kompletirao učešće u svim disciplinama auto moto sporta, jer je šampion kartinga, vicešampion u brzinskom motociklizmu u najjačoj klasi, tako da za one koji ga znaju nije ni čudo što je napravio vreme 1.58.436 ispred Đorđa Miloševića i Filipa Pisarića. U hibridu se nastavlja ovosezonska dominacija Predraga Lambaše koji osvaja pol poziciju ispred Marka Pavlićevića i makedonskog vozača Viktora Davidovskog.

Bojan Simić Turbe jedini takmičar iz Banjaluke, najbolji je bio u klasi do 1.400ccm grupe N, ali očekuje ga velika borba sa Brankom Ćopićem Ćujom i Ivanom Mandićem. Viktor Davidovski opet je bio ubedljiv u klasi do 2000 ccm grupe N, ovoga puta ispred Vladimira Dike Zečevića i Slobodana Radosavljevića novajlije iz Sremske Mitrovice koji je kupio bivši auto Nikole Miljkovića.
U klasi Super Production najbolji je bio i najiskusniji takmičar Miodrag Marinković, koji je ispred sebe ostavio i Mirka Milovanovića, i Aleksandra Tošića, koji će sutra morati da se potrude da popularnog „Biciklistu“ obiđu ukoliko bude vozio kao danas.

Miseluk1

Klasa 7 puna atraktivnih trkalica od Radicala porodice Asanović, preko ručno izrađenog klia ST Zorana Kastratovića, do originalnog Super Turizma Pavla Komnenovića, do škode Oktavije Predraga Milića Somborca koji se posle dve decenije vratio kružnim trkama.

Miseluk2

Svečano otvaranje trke je u 11.45, dok se u 12.00 zakazauje oktaski spektakl u organizaciji kluba debitanta ASK Petro Maks, za čije su članove svi imali samo reči hvale zbog satnice koja se poštovala, i odlične pripremljenosti staze.

tekst i foto: Đ. Dizdar

Komentari su zatvoreni.