MENI
Spreman za nove izazove

Pripreme za naredni Dakar

TEHNIČKI DO DETALJA Torste i Sagmajster sa ekipom

Bez raketa nema ni starta

SPREMNI ZA NOVE IZAZOVE Kajzer Torsten, Miran Stanovnik i Gabor Sagmajster

4. 04. 2013. Comments (0) Views: 634 Dakar, Motociklizam

Sagmajster i Stanovnik probali motore

Posle mesec dana putovanja uplovio je u luku Džemel Ali brod sa zeleno-žutom KTM takmičarskom spravom. Gabor Sagmajster i klupski drug Miran Stanovnik iz luke uputili su se na dvotočkašima u pustinju Abu Dabija. Njih su u stopu pratili mehaničar Kajzer Torsten, motokrosista Vlade Rajović i ekipa RTV Vojvodine. Prvi trening odradili su na terenu sličnom koji takmičare očekuje na ovogodišnjem Abu Dabi Dezert Čelendžu.

SPREMNI ZA NOVE IZAZOVE Kajzer Torsten, Miran Stanovnik i Gabor Sagmajster– Od završetka Dakara nisam sedeo na motoru. Osećaj je bio dobar, ponovo sam željan vožnje. Trening je dobro protekao, probali smo motore, čak sam se malo i trkao sa Miranom Stanovnikom. Imao sam i jedan pad, ali je sve proteklo u najboljem redu – rekao je Gabor Sagmajster i dodao.

– Posle Dakara nismo ništa prerađivali na motoru. Naš mehaničar Kajzer Torsten je samo odradio servis i još neke sitne popravke. Nadam se da će motor dobro podnositi izazove ove pustinje.

Ideja za trening je potekla od Pustinjske Lisice, kako nazivaju Mirana Stanovnika.

– Veoma je važno da posle putovanja od mesec dana provozamo malo motor pre starta relija. Ispostavilo se da je to bila dobra ideja, jer sam ja uočio neki mali kvar, koji je mehaničar uspeo da otkloni – otkrio je Stanovnik.
Takmičari su u četvrtak odradili i administrativne stvari vezane za reli, a tehnički pregled je zakazan za petak na stazi gde se održavaju trke formule 1 Džas Marina u Abu Dabiju.

M. Zakinszky

Komentari su zatvoreni.