MENI
SPREMNI ZA NOVE IZAZOVE Kajzer Torsten, Miran Stanovnik i Gabor Sagmajster

Sagmajster i Stanovnik probali motore

SMIRENO PO STAROM DOBROM OBIČAJU Gabor Sagmajster

Gabor 20. na prologu

TEHNIČKI DO DETALJA Torste i Sagmajster sa ekipom

5. 04. 2013. Comments (0) Views: 565 Dakar, Motociklizam

Bez raketa nema ni starta

Kako sunce sve jače sja sve je bliže početak Abu Dabi relija. U boksu formule 1 na stazi Džaz Marina obavljen je tehnički pregled takmičarskih sprava koje će učestvovati na ovogodišnjem Dezert Čelendžu. Među 110 takmičara našao se i Gabor Sagmajster sa Miranom Stanovnikom.

TEHNIČKI DO DETALJA Torste i Sagmajster sa ekipomObojica su bez problema „prošli“ tehnički pregled, koji nije puka formalnost, već moraju da se zadovolje ozbiljni kriterijumi FIA. Pre svega se misli na bezbednost takmičara.

– Pored motora koji mora tehnički da bude ispravan, moramo da imamo signalne rakete za slučaj da se izgubimo u pustinji. Naš set mora da sadrži i aliminijumsku foliju koja služi kao pokrivač u slučaju da moramo da prenoćimo van bivaka. Ispod bloka motora nalazi se rezervoar od 3 litara koja mora da bude pun sa pijaćom vodom. Pored još nekih sitnica sve ove stvari su neophodne da se prođe tehnički pregled, a služi i za našu bezbednost – rekao je Sagmajster.

Pored navedenog na pregledu su merini i jačina buke motora, proveravan je izduvni sistem, kontrolišu se štitnici za vrat, kičmu i za kolena, kao i ostala oprema. Naš reli vozač je imao i mali nesporazum oko međunarodne licence za učešće na trci, ali je zahvaljujući svojoj snalažljivosti uspeo i to da reši, pa može odmoran i miran da dočeka treći start na svetskom kupu u Abu Dabiju.

Mark Zakinszky

Komentari su zatvoreni.